c

Tampereen Härmälänrantaan uusia koteja rantarivistöön

Lehdistötiedotteet 19.10.2022 8.00 CET

Kasvavaan Tampereen Härmälänrantaan Pyhäjärven rannalle on tulossa lisää asuntoja. As. Oy Tampereen Härmälänrannan Ellen muodostuu kahdesta rakennuksesta, joissa on yhteensä 46 asuntoa. Rakentamisen ennakoidaan alkavan vuoden 2023 alussa, jolloin kohde valmistuisi kesällä 2024.

Havainnekuva, jossa etualalla ranta, ja sen takana neljä ruskean sävyistä kerrostaloa.

Osoitteeseen Sandberginpolku 3 rakennettava Tampereen Härmälänrannan Ellen sijaitsee ranta-alueella uimarannan läheisyydessä, ja monesta asunnosta on esteetön näkymä Pyhäjärvelle. Yhtiön kaksi rakennusta ovat viisi- ja kuusikerroksiset, ja asuntojen koot vaihtelevat 35–112 neliömetrin välillä. Asuntojakaumasta suurin osa on kaksioita tai useamman huoneen asuntoja, ja erilaisia pohjaratkaisuja on 17 kappaletta.

Asuntojen suunnittelussa on korostettu väljyyttä, ja lisätilan tuntua tuovat lasitetut parvekkeet. Ikkunoiden sijoittelussa on huomioitu luonnonvalon määrän maksimointi, ja suuret lasipinnat avartavat maisemaa. Asunnoissa on huoneistokohtainen viilennys, mikä säilyttää miellyttävät sisäilmaolosuhteet helteilläkin.

”Ellenissä ihastuttavat ennen kaikkea sijainti Pyhäjärven rannalla sekä yhtiön ympäristövastuulliset energiaa säästävät ratkaisut. Olemme rakentaneet vuosien saatossa Härmälänrantaan lukuisia koteja, ja olen iloinen, että voimme tarjota vielä yhden yhtiön aivan veden ääreltä”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.   

Tampereen Härmälänrannan Ellenin julkisivu muodostuu kahdesta erityyppisestä materiaalista ja värisävystä. Viisikerroksisen rakennuksen julkisivu muodostuu umbrapatinoituneesta ruskeansävyisestä betonista, ja toisen rakennuksen ulkoasu on pääosin tummanruskeaa tiiltä. Piha-alueelle rakennetaan oleskelualue ja viherkattoinen pyöräkatos.

Yhtiölle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta, ja lisäksi se on A-energialuokkaa. Katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla katetaan osa taloyhtiön käyttämästä sähköstä. Alueella on monipuoliset ulkoilureitit ja liikenneyhteydet muun muassa Tampereen keskustan suuntaan, ja arkea sujuvoittavat palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä.    

Skanska rakentaa Härmälänrannassa parhaillaan myös kahta muuta kohdetta, As. Oy Tampereen Härmälänrannan Unoa sekä As. Oy Tampereen Härmälänrannan Nisseä, jotka valmistuvat vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.