c

Aurajoen rannalle Turun Telakkarantaan tulevat uudet kodit suunnitellaan energiatehokkaiksi

Lehdistötiedotteet 30.9.2022 8.00 CET

Turun Telakkarannan asuntotarjonta kasvaa, kun Aurajoen varrelle rakennetaan 34 asunnon yhtiö, As. Oy Turun Prikantiini. Rakennus on suunniteltu A-energialuokkaan, ja sille tavoitellaan myös RTS-ympäristöluokitusta. Kohde on Skanskan viimeinen Turun Telakkarannassa. Rakennustyöt käynnistyvät loppuvuodesta, ja kohteen odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2024.

Ilmasta otettu kuva, jossa joen rannalla kaksi vanhaa teollista nosturia. Nosturien takana kerrostaloja.

Erik Pommerilaisen Ranta 2 -osoitteeseen nousevan 7-kerroksisen rakennuksen vaalea julkisivu on pääsääntöisesti paikallaan muurattua tiiltä. Asuntojen koot vaihtelevat 24–114 neliömetrin välillä yksiöistä kolmioihin. Korkea varustelutaso näkyy erityisesti laadukkaissa materiaalivalinnoissa sekä panostuksessa säilytysratkaisuihin. Vesikiertoinen lattialämmitys mahdollistaa korkeat ikkunat. Huoneistokohtaisella ilmanvaihdolla ja ilmalämpöpumpulla sisäilmaolosuhteita voi parantaa myös kesähelteillä.

Asuntojen lasitetuille parvekkeille asennetaan valmiiksi terassilaudoitus sekä kattoon upotetut valaisimet. Suojaisalle kallioseinämään rajautuvalle pihakannelle muodostuu oleskelualue, jossa on muun muassa lasten leikkipaikka. Prikantiiniin on tulossa myös pieni toimistokäyttöön sopiva liiketila Kalmarinaukion ja Aurajoen kulmalle.

Turun Prikantiinin katolle tulevat aurinkopaneelit tuottavat energiaa kiinteistön tarpeisiin, ja asuntojen kiinteät valaisimet ovat energiatehokkaita sekä pitkäkestoisia led-valaisimia. Yhtiön autopaikat sijaitsevat pihakannen alla olevassa maanpäällisessä pysäköintihallissa, ja kaikki paikat varustetaan sähköauton latauspisteellä.

”Asiakkaitamme kiinnostavat tällä hetkellä vahvasti energiakysymykset ja niiden vaikutukset omaan arkeen ja kustannuksiin. RTS-ympäristöluokiteltu ja A-energialuokkainen kohde on energiapihi rakennus, joka antaa hyvät mahdollisuudet vastuulliseen asumiseen. Turun Telakkarannan uusi kohde täydentää haluttua asuinaluetta, joka kokonaisuudessaan valmistuu muutaman vuoden kuluessa rakennusten osalta”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.  

Turun Telakkarannan asuinalue sijaitsee merimiljöössä teollisen historian ympäröimänä, mistä muistuttamaan jää muun muassa vanha nosturi. Turun keskustaan pääsee monella kulkuvälineellä, muun muassa kaupunkilautta Förillä. Myös arjen palvelut, kuten päivittäistavarakauppa, kahvila ja leipomo löytyvät kävelyetäisyydeltä.

Skanska on rakentanut alueelle useita kohteita, ja parhaillaan viereisellä tontilla on käynnissä As. Oy Turun Korvetin rakennustyöt, jotka valmistuvat loppusyksystä 2023.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.