c

Skanska rakentaa Länsi-Pasilaan Pöllölaakson entiselle alueelle uuden vehreän asuinalueen – kaupunkilaiset mukaan nimikilpailuun

Lehdistötiedotteet 5.9.2022 8.00 CET

Skanska rakentaa Länsi-Pasilaan yli 600 modernia kaupunkikotia, joiden yhteispihat versovat Keskuspuiston kupeesta. Tämän yhdeksän asuintalon muodostaman asuinalueen rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2023, ja valmistuvan kokonaisuudessaan 2030-luvun alkupuolella. Pöllölaakso muuttaa MTV:n mukana alueelta loppuvuodesta 2022 uusiin maisemiin Helsingin Vallilaan. Skanska järjestää nyt siis Länsi-Pasilan uudelle asuinalueelle nimikilpailun.

Ilmakuva Pasilasta, toimistorakennuksia ja asuintaloja, taustalla korkea tv-torni

Nimeä etsitään Keskuspuiston kupeessa sijaitsevalle uudelle vehreälle asuinalueelle, joka pitää sisällään ainutlaatuisen palan suomalaista mediahistoriaa. Aluetta on kutsuttu Pöllölaaksoksi 1960-luvulta lähtien, jolloin pöllölogostaan tunnettu MTV rakennutti toimitilansa peltojen ja niittyjen keskelle. Pöllön muuttomatkan siipien havinassa on aika luoda uusi jälki kehittyvän Länsi-Pasilan alueen historiaan – löytää modernille asuinaluekokonaisuudelle uusi nimi.

”Alue on ainutlaatuinen osa kehittyvää Helsinkiä soveltuen upeasti asumiseen ja jatkaen osaltaan Länsi-Pasilan asuinalueen täydentymistä. Keskuspuiston laaja ulkoilu- ja virkistysalue sijaitsee talojen välittömässä läheisyydessä, ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Raitiovaunulinja tulee kulkemaan aivan vierestä ja välimatka Pasilan sekä Ilmalan asemalle ja Triplan palveluihin on lyhyt. Kaikille asuinkohteille haetaan RTS-ympäristöluokitusta, joka kertoo, että talot ovat rakennettu kestävästi tulevaisuus ja asumismukavuus huomioiden”, Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma kertoo.

Alueen kehittäjänä ja rakentajana Skanskalle on tärkeää kehittää uudistuvaa kaupunginosaa yhdessä Helsingin kaupungin ja erityisesti omat kulmansa parhaiten tuntevien kaupunkilaisten kanssa.

”Vaikka alueen tuleva kutsumanimi ei tule näkymään virallisilla kartoilla, se jää onnistuessaan elämään asukkaiden suuhun ja tulee parhaimmillaan tunnetuksi laajemmaltikin. Hyvä nimi sitoo alueen menneen ja nykyisyyden ja ammentaa esimerkiksi luonnosta tai paikallisesta ominaispiirteestä. Lisäksi hyvä nimi on helppo kirjoittaa, lausua, muistaa ja taivuttaa”, Helsingin kaupungin nimistönsuunnittelija Johanna Lehtonen sanoo.

Nimikilpailu käynnistyy, kaikki halukkaat voivat osallistua

Kaikki halukkaat voivat nyt ehdottaa alueelle uutta nimeä ja kertoa perustelunsa nimiehdotuksille. Kilpailuaika on 5.9.–18.9.2022. Nimikilpailuun voi osallistua tällä lomakkeella, joka löytyy Skanskan verkkosivuilta.

Raati valitsee ehdotuksista 3–5 finalistia, joiden joukosta äänestetään voittaja. Voittanut nimiehdotus julkistetaan lokakuussa 2022. Raati koostuu Skanskan, Helsingin kaupungin, L-Arkkitehdit Oy:n sekä MTV Oy:n edustajista.

”Etsimme on osuvaa ja tunnistettavaa nimeä, joka kuvastaa uudelleen syntyvän, vehreän alueen identiteettiä, arvoja ja luonnetta. Odotamme innolla, minkälaisia ehdotuksia saamme”, raadin edustaja Kuosma sanoo.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.