c

Pitäjänmäen uuden asuinkorttelin ensimmäinen kohde ennakkomarkkinointiin

Lehdistötiedotteet 2.9.2022 8.00 CET

Helsingin Pitäjänmäkeen suunniteltu uusi asuinkortteli saa lähtölaukauksen, kun ensimmäisen kohteen, As. Oy Helsingin Valajan, ennakkomarkkinointi käynnistyy. Pitäjänmäen edelleen kehittyvälle alueelle ja pian valmistuvan Raide-Jokerin reitin varrelle nousevan Valajan rakentamisen arvioidaan alkavan vielä kuluvan vuoden puolella, ja kohde valmistuu keväällä 2024.

Ilmakuva, jossa eri värisiä kerrostaloja. Talojen edessä tie, jossa kulkee raitiovaunu. Taustalla luontoa ja meri.

Helsingin Valajan osoite on Kutomotie 1, ja asuinkortteli sijaitsee lähellä Talin urheilupuistoa. 9-kerroksisessa rakennuksessa on 58 asuntoa yksiöistä neljän huoneen koteihin. Yhtiöllä on oma saunaosasto, ja viereen myöhemmin valmistuvan asuintalon kerhohuone on myös Valajan asukkaiden käytössä. Asukkaille varatut 27 sähköauton latauspisteellä varustettua autopaikkaa sijaitsevat pihakannen alla. Rakennuksen seitsemän alimman kerroksen julkisivua peittää tiiliverhoilu, ja ylimmät kaksi kerrosta erottuvat vaalealla ilmeellään.   

A-energialuokkaisessa RTS-ympäristöluokitusta tavoittelevassa Helsingin Valajassa ympäristövastuullisuus näkyy monella tavalla. Esimerkiksi yhtiön kaukolämmön tarvetta vähentää rakennuksen katolle tuleva vesi-ilmalämpöpumppu, joka tuottaa lämpöenergiaa lämmitys- ja käyttövesijärjestelmään.

”Uuden asuinkorttelin käynnistävään Helsingin Valajaan on haettu vähähiilisiä ratkaisuja, jotka edistävät kestävää elämäntapaa. Asukkaiden arjen liikkumista helpottavat esimerkiksi avara polkupyörien säilytys- ja huoltopiste sekä hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Viherkerroin-työkalun avulla huomioimme piha-alueen monimuotoisuuden, ja selvittäessämme tontin kasvillisuutta nykyisellään tarkastelemme myös sen säilytysmahdollisuudet. Piha-alueesta muodostuukin viihtyisä kokonaisuus, jossa nurmikon lisäksi on muun muassa erilaisia puita ja pensaita sekä ajanviettoon sopivaa tilaa”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.   

Pitäjänmäen teollisuusalue uudistuu tulevien vuosien aikana, ja Skanska rakentaa alueelle neljä asuinkohdetta. Alue sijaitsee luonnon sekä hyvien urheilumahdollisuuksien äärellä, ja monipuoliset liikenneyhteydet toimivat moneen suuntaan. Alueen palvelut ovat kattavat, ja Helsingin kaupunki suunnittelee Vihdintien ympäristön kehittämistä edelleen.  

Uudistettavan korttelin teollisuushistoriasta jäävät muistuttamaan suojeltu ateljeerakennus, Kutomotien varrella oleva punatiilinen piippu sekä vanha bensiiniasema mainostorneineen, jolla piipun lisäksi on selkeä asema Pitäjänmäen maamerkkinä. Korttelin teollisuushistoria näkyykin myös uusien asunto-osakeyhtiöiden nimissä.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.