c

Kruunuvuorenrannan uuteen kohteeseen monipuolisesti asuntoja meren äärelle – erikoisuutena townhouse-tyyliset kodit

Lehdistötiedotteet 29.8.2022 8.00 CET

Helsingin Kruunuvuorenrannan Skanskan uusin asuinkohde sijaitsee meren tuntumassa rantakalliolla. As. Oy Helsingin Maininki muodostaa kallion muotoja myötäilevän polveilevan kokonaisuuden, jossa merinäkymät avautuvat suurimmasta osasta asunnoista. Kohteessa on 78 asuntoa monipuolisilla pohjaratkaisuilla, ja niistä löytyy myös townhouse-tyylisiä, 2-kerroksisia ja parvellisia asuntoja. Helsingin Mainingin ennakkomarkkinointi on käynnistynyt, ja rakentamisen ennakoidaan alkavan loppuvuodesta 2022, jolloin kohde valmistuisi vuoden 2024 loppuun mennessä.   

Havainnekuva, meri, rantakallio, polveileva asuinkerrostalo.

Rantakalliolle tuleva Helsingin Maininki sijaitsee Kruunuvuorenrannassa osoitteessa Horisontti 2, eli aivan myöhemmin valmistuvien Kruunusiltojen kupeessa, josta avautuu raitioyhteys Helsingin keskustaan. Lähialueen palvelut kehittyvät jatkuvasti, ja myös Mainingin kivijalkaan on varattu liiketila, joka sopii esimerkiksi pienimuotoiselle kahvilatoiminnalle.

Helsingin Mainingin asuntojen koot vaihtelevat 26 ja 137,5 neliömetrin välillä, ja tarjolla on myös kuuden huoneen asunto. Asuntojen pohjaratkaisujen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota merellisten maisemien näkyminen sisemmältä asunnosta käsin. Vesikiertoinen lattialämmitys mahdollistaa suuret ikkunat, jotka tuovat myös paljon valoa asuntoihin. Tuloilman viilennys varmistaa, että asuinolosuhteet ovat miellyttävät ympäri vuoden. Rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit kattamaan osa kiinteistön sähkönkulutuksesta. Helsingin Maininki on A-energialuokkaa, ja sille tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta.

”Voisi sanoa, että Helsingin Maininki on ainutlaatuinen kohde rantakalliolla, jossa horisontissa siintävät kaupungin valot, ja tulevaa siltaa pitkin kaupunkiin pääsee myös nopeasti raitiovaunulla. Merellisen sijaintinsa lisäksi kohteen arkkitehtuuri on mielenkiintoinen, ja sitä korostaa piha-alueelle tuleva valotaide, jota alueella on muutenkin runsaasti. Mainingin ennakkomarkkinointi on lähtenyt erinomaisesti käyntiin, mikä kertoo alueen ja vastuullisesti rakennettujen asuntojen vetovoimasta”, sanoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Helsingin Mainingin asukkailla on käytössään pakettiautomaatti, ja yhteisiin tiloihin kuuluvat saunaosasto kattoterassilla, pesula kuivaushuoneineen sekä kerhotila. Asukkaille on varattu 58 sähköauton latauspisteellä varustettua paikkaa pihakannen alapuolisesta pysäköintihallista. Pyöräilyyn kannustavat muun muassa tuleva siltayhteys Helsingin keskustaan ja yhtiön avarat säilytystilat sekä pesu- ja huoltopiste.

Kruunuvuoren alue kehittyy parhaillaan kodiksi 13 500 asukkaalle, ja lisäksi sinne muodostuu noin 800 työpaikkaa. Skanskan rakentamana luoteisosaan on kehittymässä asuinalue, johon valmistuu koti noin 600 henkilölle. Alueen rakentaminen on käynnistynyt vaiheittain, ja ensimmäinen asuntokohde, As. Oy Helsingin Kultavene, valmistuu syksyllä 2023. Lisäksi Skanska rakentaa parhaillaan Premicolle vuokra-asuntoja Kultaveneen viereisellä tontilla.  

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.