c

Keilarannan kehitystyö jatkuu – Suunnitteilla uutta toimistotilaa sekä asuntoja tornitaloihin rantaraitille

Lehdistötiedotteet 22.8.2022 10.00 CET

Espoon Keilaniemessä keskeisellä paikalla sijaitseva Keilaranta uudistuu kansainväliseksi yritys-, tutkimus- ja innovaatioalueeksi, ja lisäksi alueelle suunnitellaan uutta asuntotuotantoa ja palveluita. Skanska CDF kehittää Keilarantaan uutta toimistotilaa. Samalla Skanska ja Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt ovat käynnistäneet kattavan yhteistyön, jonka tavoitteena on kahden asuinrakennuksen ja laajan toimistokokonaisuuden toteuttaminen. Espoon kaupungin asemakaavan muutosprosessia edeltävä osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nyt nähtävillä.

Havainnekuva ilmasta katsottuna.

Alueen rakentamisen arvioidaan alkavan asemakaavamuutosprosessin jälkeen alustavasti vuoden 2024 aikana.

Skanska CDF suunnittelee osoitteeseen Keilaranta 3 toimistokokonaisuutta, joka pitää sisällään nykyisen viisikerroksisen rakennuksen saneerauksen sekä 20-kerroksisen uudisrakennuksen toteuttamisen. Kokonaisuuden tavoiteltu kokonaiskerrosala on noin 28 000 kerrosneliömetriä. Tarjolle tulee erityyppisiä yhdisteltävissä olevia kokonaisuuksia, jotka sopivat monen eri yrityksen tarpeisiin. Skanska CDF:n kehittämä toimitilakohde tullaan toteuttamaan LEED-ympäristöluokituksen ja WELL-hyvinvointisertifikaatin kriteerien mukaisesti.

”Uuden toimistokokonaisuuden suunnittelussa huomioimme nykypäivän työelämän kehityssuunnat, joissa korostuvat erityisesti ympäristövastuullisuus, hybridityö sekä työntekijöiden hyvinvointi. Ensimmäisen kerroksen kattavat palvelu- ja liiketilat tuovat lisäarvoa tiloissa työskenteleville ja edistävät eri toimintojen sekä käyttäjäryhmien vuorovaikutusta. Loistava sijainti meren, metroaseman ja tulevan Raide-Jokerin läheisyydessä lisää kohteen houkuttelevuutta edelleen”, kertoo Skanska CDF:n toimitusjohtaja Antti Säynätkari.

Skanskan ja eQ:n yhteistyössä asuntoja ja toimistotilaa

Osoitteeseen Keilaranta 5 on suunnitteilla kaksi asuinrakennusta, joista 24-kerroksinen rakennus tulee Skanska Kotien omaperusteiseen tuotantoon. Asuntoihin suunniteltuja kerrosneliömetrejä on yhteensä noin 19 000.

”Keilarantaan suunnitteilla olevat asunnot täydentävät Skanska Kotien tarjontaa pääkaupunkiseudun huippupaikoilla. Kohde sijaitsee Espoon rantaraitilla, joka jatkuu merenrantaa pitkin kymmeniä kilometrejä, ja korkea rakentaminen mahdollistaa merellisten näkymien avautumisen myös yhä useammasta asunnosta. Asuntojen suunnittelussa korostuu ympäristövastuullisuus, jota edistää erityisesti RTS-ympäristöluokituksen tavoittelu”, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara.

Asuntorakentamisen lisäksi Skanska ja eQ toteuttavat uusia toimitiloja Keilaranta 5 ja 7 -osoitteisiin, joissa nykyisin sijaitsevat kaksi toimistorakennusta saneerataan. Uudistettavien kohteiden yhteyteen on suunnitteilla lisäksi 15-kerroksinen uudisrakennus, ja kokonaisuudelle tavoitellaan BREEAM-ympäristöluokitusta.  

”eQ on omistanut Keilaranta 5 ja 7 tontit vuodesta 2019. EQ:n tonteilla sijaitsee kaksi täyteen vuokrattua toimistorakennusta. Nyt suunnitellussa kehityshankkeessa niiden yhteyteen on tarkoitus rakentaa kaksi asuintornia ja uutta modernia toimistotilaa sekä samalla elävöittää ranta-aluetta. Olemme tyytyväisiä, että kohteiden kehittäminen ottaa seuraavan askeleen kaavoituksessa ja olemme aloittaneet hyvän yhteistyön Skanskan kanssa”, kertoo Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöjen sijoitusjohtaja Marjaana Berger.

Keilarannasta kestävä ja monipuolinen alue

Keilaniemi kehittyy edelleen voimakkaasti, ja alueesta muodostuu eläväinen työskentelyä ja asumista yhdistävä kokonaisuus. Alueen liikenneyhteydet ovat erinomaiset, ja paranevat edelleen myöhemmin käynnistyvän Raide-Jokerin liikennöinnin myötä.

Nyt Espoon kaupungin muutosprosessissa oleva Keilarannan asemakaava tukee Keilaniemen kehittymisen kokonaistavoitteita. Skanskan ja eQ:n hankkeet kattavan osan lisäksi alueen eteläinen puoli uudistuu. Meritäyttöalueelle on suunnitteilla hotellitorni, kongressikeskus ja toimistorakennus. Samalla kehittyvien osien väliin jäävä rantaraitti uudistetaan rantavyöhykkeen toiminnallisuuksien parantaminen sekä ympäristö- ja virkistysarvot huomioiden.

Lisätietoja:

Skanska CDF, toimitusjohtaja Antti Säynätkari, puh. 040 768 9218 antti.saynatkari[at]skanska.fi

Skanska Kodit, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt, sijoitusjohtaja Marjaana Berger, puh. 040 768 0993

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Tutustu Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan Espoon kaupungin sivuilla 

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.