c

Skanska toteuttaa Tyksin psykiatrisen sairaalan ensimmäisen vaiheen

Lehdistötiedotteet 7.7.2022 11.05 CET

Skanska ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ovat sopineet Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyksin) psykiatrisen sairaalan ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta. Urakan arvo Skanskalle on noin 41 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Tyksin Psykiatrisesta sairaalasta. Kuva: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Tyksin uusi psykiatrinen sairaala rakentuu samalle alueelle Tyksin kantasairaalan rakennusten kanssa, ja se sisältää avohoito- ja vuodeosastotilat. Kiinamyllynkatu 13 -osoitteeseen tulevassa rakennuksessa on 6 kerrosta sekä kellarikerros, ja se kattaa yhteensä 22 023 bruttoneliömetriä. Hankkeessa toteutetaan myös Kiinamyllynkadun alta kulkevan yhdystunnelin sisävalmistustyöt.

Rakennuksen julkisivussa on maanläheinen rapattu värimaailma, ja vaihtelevuutta tuovat parvekeosat ovat erikoispellein verhoiltuja. Rakennustyöt käynnistyvät elokuun alussa 2022, ja kohde valmistuu loppukesästä 2024.

"Psykiatrian uudisrakentaminen mahdollistaa psykiatrian toiminnan kehittämisen uusissa nykyaikaisissa tiloissa. Uudet tilat tulevat tarpeeseen, sillä nykyiset tilat ovat huonokuntoiset ja hajallaan monessa eri kiinteistössä ympäri maakuntaa. Skanska valittiin neuvottelumenettelyllä kohteen projektinjohtourakoitsijaksi. Urakkasopimukseen sisältyy optiomahdollisuus hankkeen 2-vaiheen toteuttamisesta”, sairaanhoitopiirin kiinteistöjohtaja Timo Seppälä kertoo.

”Olen tyytyväinen, että pääsemme toteuttamaan tämän monipuolisen sairaalahankkeen Turkuun. Skanskalla on laaja-alainen kokemus sairaalahankkeista, ja parhaillaankin rakennamme sairaalaa Hämeenlinnassa sekä Oulussa. Uuden sairaalan työmaa sijaitsee nykyisen sairaala-alueen läheisyydessä, ja kiinnitämme erityishuomiota siihen, että ympäristö on turvallinen alueella liikkuville”, kertoo tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskalta.   

Lisätietoja:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, kiinteistöjohtaja Timo Seppälä, puh. 040 7390 173, timo.seppala[at]tyks.fi

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen, puh. 040 518 8777, vesa.hintukainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.