c

Kesätyö ja harjoittelu Skanskalla tukevat matkaa ammattilaiseksi

Lehdistötiedotteet 23.6.2022 10.00 CET

Skanskalla työskentelee tänäkin kesänä yli 200 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa, joista suurin osa työskentelee Etelä-Suomen asunto-, toimitila- ja infratyömailla.

Skanskalla työskentelee tänäkin kesänä monta kesätyöntekijää ja harjoittelijaa.

Merkittävä osa kesätyöntekijöistä on mukana korkeakouluopiskelijoille suunnatussa Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa. Harjoitteluohjelma käynnistyi vuonna 2022 jo kahdeksannentoista kerran, ja ohjelmassa aloitti tänä vuonna yhteensä 46 opiskelijaa. Skanska Oppiva -harjoitteluohjelma tarjoaa opiskelijoille töitä oman alan tehtävissä jo opiskeluaikana, mikä kerryttää hyödyllistä työkokemusta tulevaisuutta varten. Rakennusalan opiskelijoiden lisäksi ohjelmaan rekrytoidaan vuosittain myös muiden alojen, kuten talouden ja IT:n tulevia osaajia.

”Kesätyö- ja harjoittelupaikka on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus rakennusalaan, ja meillä on suuri vastuu positiivisen kokemuksen luomisessa työelämän alkutaipaleella. Välittämisen kulttuurimme näkyy erityisesti siinä, miten kesätyöntekijät toivotetaan tervetulleiksi ja kuinka heidät otetaan mukaan työyhteisöön. Olen iloinen, että niin moni nuori on valinnut juuri Skanskan ja että saamme olla tukemassa heidän matkaansa alan ammattilaisiksi”, sanoo Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Skanska on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

Skanska on ollut jo usean vuoden ajan mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoutunut sen periaatteisiin. Periaatteita ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Harjoittelijat ja kesätyöntekijät perehdytetään yhtä perusteellisesti kuin muutkin uudet skanskalaiset.

”Kesätyöntekijä tuo monimuotoisuutta työmaalle. Nuorilla on monesti innokkuutta ja näyttämisenhalua, jotka ovat positiivisia ominaisuuksia. Samalla työhön opastajan on otettava tämä huomioon perehdytyksessä, koska vastaavasti kokemuksen tuomaa vaarojen tunnistamista ja hallintaa ei vielä ole kertynyt. Opastus ja valvonta on parhaimmillaan luontevaa yhteistyötä, mikä jatkuu aina uusien tehtävien kohdalla”, Skanskan HSE-johtaja Antti Leino korostaa.

Osana Skanskan arvoihin pohjautuvaa välittämisen kulttuuria on edistetty monen nuoren valmiuksia turvalliseen työskentelyyn riippumatta kesätyöpaikasta. Lukuvuonna 2021–2022 Skanska tarjosi työturvallisuuskorttikoulutuksen lähes sadalle Metropolian ensimmäisen vuoden opiskelijalle.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär, puh. 040 543 2417, nina.jankola-vantar[at]skanska.fi

Skanska Oy, HSE-johtaja Antti Leino, puh. 040 866 855, antti.leino[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.