c

Jätkäsaareen uusia korkeatasoisia asuntoja meri- ja puistonäkymin – Terassitalo Ambran ennakkomarkkinointi käynnistyi

Lehdistötiedotteet 24.5.2022 8.00 CET

Helsingin Jätkäsaareen on tulossa uusia asuntoja keskeiselle sijainnille Länsisatamankadulle, Saukonpaaden puistoa vastapäätä. Skanska Kotien As. Oy Helsingin Ambra sisältää 126 asuntoa, joista lähes jokainen on uniikki pohjaratkaisultaan. Kohteen suunnittelusta järjestettiin vuonna 2021 arkkitehtuurikutsukilpailu yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Helsingin Ambra on suunniteltu siten, että mahdollisimman monesta asunnosta oli merinäköala.

Arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:n suunnitelman lähtökohtana on ollut merinäköalojen toteutuminen mahdollisimman monessa asunnossa. U-muotoisen porrastetun terassitalon korkeimmassa osassa on kymmenen kerrosta, ja sen julkisivumateriaali on pääosin meripihkan sävyistä metallia. Asuntojen koot vaihtelevat 24–134 m2:n välillä yksiöistä neliöihin, ja kattoterassilla varusteltuja asuntoja on 22 kappaletta. Muissa asunnoissa on joko lasitettu tai ranskalainen parveke. Osassa asunnoista on tavanomaista korkeampi huonekorkeus, joka yltää lähes kolmeen metriin.

”Ambrassa valloittaa erityisesti arkkitehtuuri, suunnittelu- ja vastuullisuusratkaisut sekä oiva sijainti merellisessä Jätkäsaaressa upeine näkymineen puistoon tai merelle. Ambran kodit lämmitetään ja viilennetään vastuullisesti maalämmöllä ja -kylmällä, ja energialuokka on A. Polkupyöräily on tehty helpoksi säilytystilojen sekä huolto- ja pesupaikkojen suhteen, ja autopaikoilla on varaus sähköautojen lataukseen. Vastaavia kohteita tulee harvoin vastaan, ja Ambra onkin herättänyt runsaasti ennakkokiinnostusta”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Taloon on tulossa kaksi liiketilaa, joista toinen on suunniteltu ravintolakäyttöön. Asukkaiden käytössä ovat myös laadukkaat ja monipuoliset yhteistilat, joihin lukeutuvat muun muassa liikunta- ja joogasali sekä etätyötila. Yhtiön autopaikat sijoittuvat pihakannen alle. Arkea helpottavat myös Postin pakettiautomaatti ja jätteiden imukeräysjärjestelmä.    

Helsingin Ambra tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta, mikä näkyy ympäristövastuullisten valintojen lisäksi asumisviihtyvyyttä lisäävinä ratkaisuina, joita esimerkittävät luonnon valoa lisäävät isot ikkunat sekä hyvä valaistussuunnittelu yhteisissä sisä- ja ulkotiloissa. Ambran rakentamisen ennakoidaan käynnistyvän kuluvan vuoden lokakuussa, jolloin sen arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2024.

Yhä kehittyvään Jätkäsaareen on syntynyt jo lukuisia lähipalveluita. Kävelyetäisyydeltä löytyy useita ravintoloita, liikunta- ja kulttuuripalveluita, päivittäistavarakauppoja, päiväkoteja sekä koulu. Ambran edestä kulkee raitiovaunulinja 8 ja viereisellä kadulla linja 9. Kevyen liikenteen väylää eli Baanaa pitkin pääsee pyörällä nopeasti myös Helsingin keskustaan, ja Länsiterminaalin laivayhteydet vievät esimerkiksi Tallinnaan.    

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.