c

Finnoon merellisiin maisemiin rakentuvan tornitalon kodit nyt ennakkomarkkinointiin

Lehdistötiedotteet 28.4.2022 9.00 CET

17-kerroksinen As. Oy Espoon Eteläviitta nousee Finnoon ekologiseen kaupunginosaan oman korttelinsa korkeimmaksi huipuksi. Kävelymatkan päässä merenrannasta sijaitsevaan tornitaloon valmistuu yhteensä 133 kotia yksiöistä 4–5 huoneen asuntoihin.

Tornitalo päivällä

Espoon Eteläviitta tarjoaa kestävää ja sujuvaa asumista erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Aivan tornitalon viereen vuonna 2023 avautuvalta Finnoon metroasemalta Länsimetro vie nopeasti Helsingin keskustaan tai Espoonlahden uudistetun kauppakeskuksen palveluiden äärelle. Kohteen ennakkomarkkinointi on nyt käynnistynyt ja sen rakentaminen alkaa arviolta vuoden 2022 elokuussa. Kotien arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 lopussa.

”Finnoon urbaani, kasvava ja merellinen kaupunginosa houkuttelee hyvillä liikenneyhteyksillä, lähiluonnolla, loistavilla liikuntamahdollisuuksilla sekä Espoon kasvavilla lähipalveluilla. Asunnon ostajat etsivät nyt muuntautuvia, kestäviä koteja, ja Eteläviitassa fiksut pohjaratkaisut joustavat erilaisten elämäntilanteiden mukana. Asuntoihin riittää runsaasti luonnonvaloa ja jokaisessa 133 kodissa on tilava lasitettu parveke. Etelänpuoleisten ylimpien kerrosten asunnoista avautuvat upeat merinäköalat”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Tornitalon isoimmissa asunnoissa on oma sauna, ja ylimpään 17. kerrokseen tulee kolme yhteistä talosaunaa sekä vilvoitteluparvekkeita. Ylimmästä kerroksesta löytyvät myös isot yhteistilat, joita voidaan käyttää asukkaiden kerho- ja työtilana. Ensimmäiseen kerrokseen on suunniteltu liiketila ravintolavalmiudella.

Espoon Eteläviitta tavoittelee Skanskan kaikkien uusien kohteiden lailla RTS-ympäristöluokitusta. Asumismukavuutta lisäävät puhdas sisäilma, pyörien pesu- ja huoltotilat sekä panostukset päästöttömään liikkumiseen ja kierrätyksen helppouteen. Tornitalon katolle asennetaan aurinkopaneelit, joiden tuottamaa puhdasta aurinkosähköä käytetään koko talon sähkönkulutukseen. Kohteen koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on laskettu. Talon energialuokka on A.

Jopa 17 000 asukkaan Finnoolla on oma energiasuunnitelmansa, joka pyrkii puolittamaan kaupunginosan energiankulutuksen puoleen vastaavan alueen normaaliin kulutukseen verrattuna. Alueen oma energiasuunnitelma on voittanut Tekesin Fiksu energia -kilpailun ja sen kriteeristö on ohjannut alusta asti myös Eteläviitan vähähiilistä suunnittelua.

Espoon Eteläviitta on Skanskan toinen asuinkohde Finnoossa. Vuonna 2021 alueelle valmistui As. Oy Espoon Reimari.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.