c

Skanska rakentaa Auratum Asunnoille Naantalin keskustaan asuntoja

Lehdistötiedotteet 27.4.2022 10.00 CET

Skanska ja Auratum Asunnot Turku Oy ovat sopineet 77 asunnon rakentamisesta Naantaliin. As. Oy Solaris -nimisen kohteen rakennustyöt käynnistyvät heti, ja sen on tarkoitus valmistua keväällä 2024. Rakennettavalla tontilla sijaitsevan päivittäistavarakauppana toimineen kiinteistön purkutyöt on tarkoitus aloittaa toukokuussa.

Havainnekuva Tullikadulta päin. Kuva: Naantalin Solaris | Sigge Arkkitehdit

Naantalin keskustaan keskeiselle paikalle osoitteeseen Tullikatu 16 sijoittuva kohde muodostuu kahdesta viisikerroksisesta rakennuksesta. Asukkaiden autopaikat tulevat maanalaiseen parkkihalliin, ja rakennusten kivijalassa on kaksi liiketilaa. Rakennusten julkisivu rapataan beigen ja punaisen sävyillä, ja viistot kattorakenteet sopivat alueen tyyliin hyvin. Kohteen on suunnitellut Sigge Arkkitehdit Oy.

”Olemme tehneet Skanskan kanssa hyvää ja onnistunutta yhteistyötä jo useammassa asuntorakentamisen hankkeessa. Toimintatavat ovat tuttuja molemmin puolin, mikä luo vahvan pohjan laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseen myös tässä hankkeessamme”, toteaa Auratumin aluepäällikkö Eero Itälä.

”On hienoa jatkaa yhteistyötämme ja rakentaa Auratum Asunnoille uusi kohde Naantaliin. Suunnitelmia on kehitetty yhdessä, ja nämä erinomaisella sijainnilla olevat asunnot ovat sekä laadukkaita että energiatehokkaita”, kertoo tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskalta.

Hankkeen rakentamisen aikana Naantalin kaupunki muuttaa Tullikadun pihakaduksi, minkä yhteydessä kaupunki uusii katualueiden pinnat sekä lisää istutuksia katukuvaan. Uudishankkeen valmistumisen ja kaupungin tekemien alueen kehittämispanostusten lopputuloksena keskusta-alueelle syntyy viihtyisää, tyylikästä ja aikaa kestävää kaupunkiympäristöä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen, puh. 040 518 8777, vesa.hintukainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.