c

Skanska sijoittui EPSI Ratingin kestävän kehityksen indeksillä vastuullisimpien rakennusyhtiöiden joukkoon

Lehdistötiedotteet 21.3.2022 7.00 CET

Uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyyttä mittaavan EPSI Ratingin tutkimuksen mukaan Skanskaa pidetään ympäristötietoisena ja vastuullisena yrityksenä yli toimialan keskiarvon.

Tampereen Härmälänrannan Rollikan asunnon olohuone-keittiö.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Skanska on Suomen toiseksi tunnetuin rakentaja ja Skanskan asiakkaiden tyytyväisyys mukailee toimialan keskitasoa. Skanskan keskimääräinen sijoitus laski hieman viime vuodesta. Vastuullisuudessaan ja ympäristötietoisuudessaan Skanska sijoittui kuitenkin 78,5 pisteellä yli toimialan 76,5 pisteen keskiarvon.

”Skanskan kaltaiset suuret yritykset ovat parhaiten voineet vastata korona-ajan myötä kasvaneiden digitaalisten palveluiden vaatimuksiin ja pitää asiakkaansa tyytyväisinä ketterämmin kuin pienet toimijat. Uudisasuntorakentaminen on jo neljättä vuotta peräkkäin Suomen tyytyväisin toimiala ja asiakastyytyväisyys muihin toimialoihin verrattuna edelleen erittäin korkeaa”, sanoo EPSI Rating Suomen maajohtaja Heidi Laitinen.

”Jatkuvan parantamisen kulttuuri on yksi Skanskan strategian painopisteitä. Mittaamme jatkuvasti asiakkaidemme tyytyväisyyttä ja meillä on vahvat toimintamallit asiakastyytyväisyyden ylläpitoon ja sen parantamiseen. Tuloksissamme näkyi tänä vuonna aiempaa enemmän kohdekohtaista vaihtelua ja mukana oli muutama kohde, jossa emme ole onnistuneet palvelemaan asiakkaitamme toimintamallin mukaisesti. EPSI Ratingin tutkimustulokset tuovat meille tässäkin mielessä arvokasta dataa ja auttavat panostamaan asiakaskokemuksen parantamiseen tänäkin vuonna”, kommentoi Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Kestävän kehityksen merkitys asiakastyytyväisyyteen on noussut vahvasti ja sitä mitattiin tutkimuksessa ensi kertaa nyt omana kokonaisuutenaan. Kestävän kehityksen indeksillä Skanska sijoittui neljänneksi.

”Ympäristötietoisten asunnonostajien määrä nousee vauhdilla. Se, minkälaisia kestäviä ratkaisuja arkeen on tarjolla ja miten niistä asiakkaille viestitään, vaikuttaa entistä enemmän uuden kodin valintaan. Kaikki Skanskan kohteet ovat A-energialuokkaa ja tavoittelevat RTS-ympäristöluokitusta, joka kertoo asunnonostajalle, että talo on suunniteltu ja rakennettu ympäristö huomioiden kestämään elämää pitkälle tulevaisuuteen. Mitä enemmän maailma myllertää, sitä tärkeämpi turvapaikka oma koti on”, Kuosma toteaa.

EPSI Rating on Pohjoismaiden johtava riippumaton yhtiö eri toimialojen yritysten asiakastyytyväisyyden tutkimisessa ja mittaamisessa. Rakennusalan jäsenyrityksille suunnatun tutkimuksen teetti jo kuudetta kertaa Rakennusteollisuus RT. Tutkimus toteutettiin helmikuussa 2022 ja siihen osallistui 860 uudisasunnon ostajaa ja lähes 1000 yleisväestön edustajaa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

EPSI Rating Finland, maajohtaja Heidi Laitinen, puh. 050 4068 796, heidi.laitinen[at]epsi-finland.org

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.