c

Uudistetulle Skanskan M117-toimistotalolle kultatason WELL-hyvinvointisertifikaatti

Lehdistötiedotteet 8.3.2022 9.00 CET

Skanskan kehittämä ja rakentama M117-toimistotalo on saanut kultatason WELL-hyvinvointisertifikaatin. M117 sijaitsee Helsingissä Mannerheimintien ja Hakamäentien risteyksessä. Toimistotalo valmistui jo 2012, ja se uudistettiin kattavasti WELL-kriteereiden mukaisesti 2020.

Uudistettu aulatila

International WELL Building Instituten (IWBI) hallinnoima WELL-standardi on tutkimustietoon perustuva kolmannen osapuolen myöntämä kiinteistöalan luokitus, jolla voidaan osoittaa, että käyttäjien hyvinvointi ja terveys on huomioitu tilassa. M117-toimistotalolle myönnettiin kultatason WELL-hyvinvointisertifikaatti uusimman version tiukentuneiden vaatimusten mukaisesti ensimmäisenä Suomessa. Tiukentuneessa versiossa kategorioita on yksitoista edellisen version seitsemän sijaan.

M117:ssä erityisesti ravintolapalvelut, ergonomiset kalusteet sekä liikkumiseen kannustavat osa-alueet vaikuttivat sertifikaatin saamiseen. M117:n uudistuksessa muun muassa aula koki totaalisen muodonmuutoksen. Lämpimillä ja luonnollisilla materiaaleilla tehdyt viihtyisät oleskeluportaat kannustavat portaiden käyttöön sekä lisäävät yhteisöllisyyttä. Myös sisäilmanlaatu on alueen vilkkaasta liikenteestä huolimatta erinomainen tehokkaan ilmanvaihdon ja suodatuksen ansiosta.

”WELL-sertifiointi tukee yhdessä LEED-ympäristöluokituksen kanssa Skanskan kestävän kehityksen tavoitteita ja ohjaa meitä myös kehittämään toimitiloja yhä vahvemmin ihminen edellä. Työhyvinvointi on meille tärkeää ja teknisten ratkaisujen lisäksi haluamme luoda talon käyttäjille helpon ja terveellisemmän valinnan esimerkiksi ruoan ja liikkumisen suhteen”, kertoo Skanska CDF Oy:n toimitusjohtaja Antti Säynätkari.

M117-toimistotalolla on jo vajaa kymmenen vuotta sitten myönnetty platinatason LEED®-ympäristöluokitus. Aikansa parhaiden käytäntöjen mukaisesti suunniteltu ja toteutettu kiinteistö on edelleen energia- ja neliötehokas sekä nyt myös uudistuksen myötä hyvinvoiva ja terveellinen paikka työskennellä ja vierailla.

Kansainvälisesti tunnetulla WELL-sertifiointijärjestelmällä toteutettuja projekteja ja tiloja on jo yli 23 500 ympäri maailmaa. Suomessa WELL-sertifioituja tiloja ja kiinteistöjä on yhteensä vasta neljä, joista M117 saavutti WELL Core Gold -tason nyt ensimmäisenä kiinteistönä version 2 mukaisesti.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, toimitusjohtaja Antti Säynätkari, puh. 040 768 9218, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, Contact   

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.