c

Jyväskylän Kankaan historialliselle paperitehtaan alueelle uusi asuntokohde

Lehdistötiedotteet 16.2.2022 8.00 CET

Jyväskylän Kankaan asuinalue saa jatkoa, kun Skanska Kodit tuo ennakkomarkkinointiin uuden kohteen. As. Oy Jyväskylän Kalanteri tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta, joka huomioi vastuullisuuden aina suunnittelupöydältä toteutukseen ja asumiseen saakka.

Havainnekuvassa tiilijulkisivuinen Jyväskylän Kalanteri.

8-kerroksinen Jyväskylän Kalanteri kohoaa osoitteeseen Paperitehtaankatu 15, ja sen 47 asuntoa ovat kooltaan 28,5–82 neliömetriä. Paperitehtaankadun suuntaan avautuvissa pienemmissä asunnoissa on ranskalainen parveke, kun taas Kankaan aukiolle päin olevissa suuremmissa asunnoissa on lasitettu parveke sekä oma sauna. Rakennuksen ensimmäinen kerros on varattu yhteisille tiloille, muun muassa kuivaushuoneelle, irtaimistovarastoille ja polkupyörien huoltoon sekä säilytykseen. Naapuritaloon rakennetaan kaksi saunaosastoa, pesula, kuivaushuone sekä monitoimitiloja, jotka ovat myös Kalanterin asukkaiden käytössä.

Jyväskylän Kalanterille tavoiteltava RTS-ympäristöluokitus kertoo, että kohteessa toteutuvat energiatehokkuus, hyvä sisäilma, ja että rakentamisen aikana kosteudenhallinta on ollut tehokasta. Luokituksen myöntää kolmas osapuoli valmiin rakennuksen puolueettoman auditoinnin jälkeen. Kohteen rakentamisen ennakoidaan alkavan huhtikuussa, jolloin valmistuminen ajoittuu kesään 2023.

”Kankaan alue on kehittynyt huimasti matkan varrella, ja vanha tehdasmiljöö on herännyt eloon uusien asukkaiden ja yhteisöllisyyttä edistävien palveluiden myötä. Kankaan asuntokohteiden arkkitehtuurissa näkyy historian vaikutus, muun muassa harjakatot sekä tiilijulkisivu ovat alueen tyypillisiä yksityiskohtia. Asukkaille on kotikulmilla monenlaista aktiviteettia, ja esimerkiksi Kankaan saunalla voi nauttia löylyistä yli 100-vuotiaassa paperitehtaan porttirakennuksessa”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Aluetta ympäröivät monipuoliset ulkoilumaastot ja hyvät kevyen liikenteen reitit, joihin on panostettu liikennejärjestelyiden suunnittelussa koko alueella. Jyväskylän keskustaan on vain noin kilometrin matka, jonka taittaa nopeasti kävellen tai pyörällä. Julkisen liikenteen yhteydet toimivat eri suuntiin, ja lähipalveluita on runsain mitoin vähittäistavarakaupasta ja lounasravintolasta liikuntapalveluihin. Keskustan ja Seppälän palvelut ovat myös lähellä.

Kangas on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen vanha tehdasalue, jossa taideteokset ja tapahtumat ovat alusta asti olleet olennainen osa uudistumista. Kangas sijaitsee Jyväskylän keskustan koillispuolella Tourulan ja Taulumäen välissä. Historiallisen alueen keskellä on vanha paperitehdasrakennus kanavarakenteineen, jossa suojeltu ja entisöity piippu on alueen maamerkki. Kankaalle valmistuu aikanaan koti noin 5000 asukkaalle ja noin 2100 työpaikkaa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2021 lopussa 2 167 henkilöä Suomessa.