c

Meilahden Puistosairaala palkittu Rakentamisen Ruusu 2021 -tunnustuspalkinnolla

Lehdistötiedotteet 24.1.2022 11.30 CET

Helsingin rakennusvalvonta on myöntänyt Skanskan HUSille toteuttamalle Meilahden Puistosairaalan peruskorjaukselle vuoden 2021 Rakentamisen Ruusun. Voittajat valitsi Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto 20. tammikuuta.

Meilahden Puistosairaalan julkisivu

Meilahden Puistosairaala -hanke käynnistyi kehitysvaiheella alkuvuodesta 2019, ja toteutusvaiheeseen siirryttiin saman vuoden lopulla. Kohde valmistui vuonna 2021. Rakennus toimi Meilahden sairaala-alueella aiemmin Lastenklinikkana, ja hankkeessa tilat peruskorjattiin aikuiskirurgiakäyttöön.

”Jaosto painotti valinnassaan sitä, minkälaista toimintakulttuuria hanke rakentaa ja minkälaista ympäristöä se kaupunkiin luo. Ehdokkaissa korostui tänä vuonna sopeutuminen olemassaolevaan rakennuskantaan. Miten korjaamme ja otamme uudelleen käyttöön vanhaa rakennuskantaa? Tämä määrittelee kykyämme rakentaa kestävästi uutta kaupunkia”, kertoo Ympäristö- ja lupajaoston puheenjohtaja Saana Rossi.

Perusteluissa todettiin lisäksi, että kohdetta on kohdeltu äärimmäisen kunnioittavasti säilyttäen sen arvot ja henki. Valmiin rakennuksen sisäilmaston tavoitteet olivat poikkeuksellisen korkeat, mikä edellytti purku- ja rakentamisajalta järjestelmällistä puhtauden- ja kosteudenhallintaa.

”Vanhan sairaalan uudistaminen tiiviissä, toimivassa sairaalaympäristössä oli vaativa rakennushanke. Puistosairaala on merkittävä historiallinen rakennus, jolla on jatkossakin tärkeä rooli terveydenhuollossamme. Tämä toi työllemme aivan erityisen merkityksen, ja olemme kiitollisia hankkeen saamasta tunnustuksesta”, sanoo toimialajohtaja Jarkko Muurimäki Skanskasta.

Palkinnon saivat:

  • Pääsuunnittelija, arkkitehti: Markus Kuusela, Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy
  • Vastaava työnjohtaja: Rauno Rahkola, Skanska Oy
  • Projektipäällikkö: Lari Warva, HUS Kiinteistöt Oy

 

Lisätietoja:

Skanska Oy, toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, puh. 040 576 8950 jarkko.muurimaki[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.