c

Turkuun rakennetaan BoKlok-puutaloyhtiö – konseptin ovat kehittäneet yhdessä Skanska ja IKEA

Lehdistötiedotteet 3.1.2022 11.00 CET

Ensimmäiset Turun BoKlok-kodit rakennetaan Kärsämäkeen, aivan Leaf-areenan läheisyyteen. BoKlok on vastuullisen asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet Skanska ja IKEA yhdessä.

Alustava visualisointi Turun BoKlok-kohteesta.

Turun ensimmäiseen BoKlok-kohteeseen As. Oy Turun Puuseppään tulee 38 asuntoa kaksioista neljään huoneeseen. Asuntokoot vaihtelevat välillä 44–74,5 m2 ja jokaisessa asunnossa on joko oma parveke tai pieni piha. Asukkaiden yhteinen pihasauna mahdollistaa tehokkaan asuntokohtaisen tilankäytön ja vähentää näin myös energiankulutusta. Piha-alueella on huomioitu asukkaiden kohtaamispaikkoja, kuten yhteinen pienviljelyspalsta ja leikkialue.

”BoKlok-koteja on rakennettu tähän mennessä yli 400 pääkaupunkiseudulle ja sen kehyskuntiin. Olemme innoissamme, että pääsemme vihdoinkin rakentamaan oman puutalokorttelin Turun seudulle, jonne viihtyisä ja lämminhenkinen puutaloasuminen soveltuu erinomaisesti”, toteaa BoKlok Suomen maajohtaja Kati Valtonen

”Tavallisesti BoKlok-asuntoihin voi tutustua valmiiden kohteidemme esittelyasunnoissa. Emme voi tarjota paikallisesti tällaista mahdollisuutta ennen kuin Puusepän asunnot valmistuvat, mutta olemme yhdessä IKEA Raision kanssa suunnitelleet BoKlok-kaksiota muistuttavan esittelytilan tavarataloon”, jatkaa Valtonen.

”Raisioon valmistuu Suomen ensimmäinen IKEA-tavarataloon toteutettu BoKlok-asunnon esittelytila. Esittelytilassa asiakkaamme pääsevät tutustumaan kaksion mukaiseen olohuoneeseen, keittiöön ja eteiseen. Tilaan rakennetut kiinteät kalusteet vastaavat niitä, jotka toteutetaan myös Puusepän BoKlok-kohteisiin. Koti on sisustettu edullisesti toiminnallisuus, monikäyttöisyys, vastuullisuus ja viihtyisyys mielessä pitäen”, kertoo Raision IKEA-tavaratalon sisustuksesta vastaava päällikkö Aurora Nieminen.

As. Oy Turun Puuseppä on muuttovalmis kesällä 2023. Tällä hetkellä BoKlok-koteja rakennetaan Helsingin Tapaninkylässä sekä Keravan Kurkelassa, jonne on tulossa 102:n vuokra-asunnon kerrostaloyhtiö Varmalle. Molemmat kohteet valmistuvat kesällä 2022. 

Lisätietoja:

BoKlok Suomi, maajohtaja Kati Valtonen, puh. 040 725 1614, kati.valtonen[at]boklok.fi

BoKlok Suomi, markkinointi- ja viestintävastaava Sari Perento puh. 040 561 6728, sari.perento[at]boklok.fi 

IKEA Viestintä, 040 451 7856, pr.finland[at]ikea.com

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

BoKlok on puurakentamisen innovatiivinen edelläkävijä, jonka Skanska ja IKEA kehittivät jo 25 vuotta sitten. BoKlok rakentaa ja kehittää koteja mahdollisimman monelle – vastuullisesti. Konseptissa yhdistyvät hyvä suunnittelu, toiminnallisuus ja kustannustehokkuus. BoKlok rakentaa noin 1 000 asuntoa vuosittain eri markkina-alueillaan, ja se on toteuttanut yli 14 000 kotia Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan ja Suomeen. BoKlokin toiminta kattaa koko arvoketjun tuotekehityksestä projektikehitykseen, tehdasvalmistuksesta rakentamiseen aina myynnistä muutonjälkeiseen asiakaspalveluun asti. BoKlokissa työskentelee noin 450 henkilöä Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Isossa-Britanniassa.

IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA Suomi on osa Ingka-konsernia. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA Suunnittelustudio Jyväskylässä ja Helsingissä. www.IKEA.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.