c

Skanska rakentaa M2-Kodeille vuokra-asuntoja Tampereen Ranta-Tampellaan

Lehdistötiedotteet 25.11.2021 7.00 CET

Skanska ja M2-Kodit ovat sopineet vuokra-asuntojen rakentamisesta Ranta-Tampellaan. Yhdeksänkerroksisen ARA-vuokratalon asunnoista on näkymä aluetta halkovalle kanavalle. Rakennustyöt käynnistyvät joulukuussa 2021, ja kohde valmistuu keväällä 2023.

M2-Kotien asuintaloa ryhdytään rakentamaan joulukuussa Ranta-Tampellan kanava-alueelle. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Q'Ark.

M2-Kodeille tuleva asuintalo nousee vesistöjen äärelle osoitteeseen Ranta-Tampellankatu 10, ja asuntoja tulee yhteensä 62 kappaletta. Asuntoja on yksiöistä kolmioihin, ja niiden koot vaihtelevat 30–72,5 neliön välillä. Skanska on toteuttanut samaan korttelipihaan jo yhden omaperusteisen kohteen, ja toinen on käynnistymässä. Tampereen kaupunki haki korttelin konseptikilpailuvaiheessa monipuolisia asumisen rahoitusratkaisuja.

”Olemme tosi iloisia, että Tampereen mittakaavassa kalliille asuinalueelle toivottiin myös kohtuuhintaista vuokra-asumista. Näin syntyy aidosti monimuotoisia ja kestäviä asuinalueita”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

”Tämä upea kanavanvarsikortteli on ollut teknisesti ja taloudellisesti haastava toteutuskohde, mutta upean yhteistyön kautta saimme M2-Kotien kanssa mahdollistettua hankkeen syntymisen”, yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanskalta toteaa.

Tampellan vanhalla tehdasalueella sijaitseva Ranta-Tampellan asuinalue sijaitsee kävelymatkan päässä Tampereen keskustan palveluista. Kävelyetäisyydellä on myös Särkänniemen huvipuisto. Tampellan alueen suunnittelu aloitettiin jo 90-luvulla. Järvenrantaan päästiin toteuttamaan uutta asuinaluetta, kun liikenne siirrettiin Rantaväylän tunneliin.

Vuokra-asunnot rakennuttava M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia. M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat aina ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi talon valmistuttua asukasvalinnoissa tullaan noudattamaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asunnot vuokrataan niitä eniten tarvitseville. 

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Y-Säätiö, rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman, puh. 020 7020 211, pekka.kampman[at]ysaatio.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Juho Virolainen, puh. 044 3678 777, juho.virolainen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.

www.skanska.fi

www.twitter.com/skanskafinland

www.facebook.com/skanskafinland

www.skanska.fi/blogit