c

Skanska ostaa kiinteistön Espoon Keilaniemestä toimistokehitykseen

Lehdistötiedotteet 24.11.2021 8.05 CET

Skanska ja MSD Finland Oy ovat sopineet kaupasta, jolla Skanska ostaa kiinteistön Espoon Keilaniemestä. Kaupan arvo on noin 23 miljoonaa euroa.

Skanska ostaa kiinteistön toimistokehitykseen

Kaupan myötä Skanska käynnistää suunnittelutyön, jossa määritellään muun muassa olemassa olevan toimistorakennuksen uudistus- ja saneeraustarpeet sekä mahdollisuudet hyödyntää jäljellä olevaa rakennusoikeutta, jota on noin 3 000 neliömetriä. Nykyisessä toimistorakennuksessa vuokrattavaa toimitilaa on noin 4 600 neliömetriä ja autopaikkoja 180 kappaletta. Alustavan aikataulun mukaan uudistus- ja rakennustyöt valmistuisivat tämän vuosikymmenen jälkimmäisellä puoliskolla.

”Kohteen sijainti on erinomainen edelleen kehittyvässä merellisessä Keilaniemessä aivan rannan tuntumassa. Alueelle on hyvät liikenneyhteydet, ja viereisen Länsimetron lisäksi myöhemmin valmistuva Raide-Jokeri nopeuttaa matkaa eri suuntiin. Alue tunnetaan kattavana liike-elämän keskittymänä, ja uskomme alueen vetovoimaan myös tulevaisuudessa”, kertoo Skanska CDF:n toimitusjohtaja Martin Kron.  

Keilaniemen alue kasvaa ja kehittyy edelleen eläväiseksi kaupunginosaksi, ja toimitilakeskittymän lisäksi alueelle on tulossa myös asuntoja ja uusia palveluita. Esimerkiksi Keilaniemenrannan tuntumaan on tulossa uusi Keilaniementori sekä rantapromenadi palveluineen.

Lisätietoja:

Skanska CDF Oy, liiketoiminnan kehitysjohtaja Antti Säynätkari, puh. 040 768 9218, antti.saynatkari[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

MSD Finland Oy, yhteiskuntasuhdejohtaja Petri Lehto, puh. 050 387 8068

Skanska CDF Oy on osa Skanskan pohjoismaista toimitilaprojektikehitysyksikköä Skanska Commercial Development Nordicia. Se toimii aloitteentekijänä ja sijoittajana toimistojen projektikehityshankkeissa. Toiminta keskittyy Ruotsissa kolmelle suurkaupunkialueelle, Tanskassa Kööpenhaminan alueelle, Norjassa Oslon alueelle ja Suomessa Helsingin seudulle.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.