c

Vantaan Kivistön tähtitalojen kokonaisuus täydentyy kahdella Skanskan rakentamalla kohteella

Lehdistötiedotteet 1.11.2021 7.00 CET

Skanska ja eQ:n asuntorahasto ovat sopineet vuokra-asuntojen rakentamisesta Vantaan Kivistöön osoitteeseen Timanttikuja 7. Viisikerroksiseen As. Oy Vantaan Pegasukseen tulee 47 vuokra-asuntoa.

Etualalla Vantaan Vega, jonka takana Vantaan Pegasus.

”On hienoa tehdä Skanskan kanssa ensikertaa yhteistyötä. Kivistöön valmistuva uniikki kohde tarjoaa tuleville asukkailleen viihtyisää asumista, arjen helppoutta ja hyviä kulkuyhteyksiä”, kertoo sijoitusjohtaja Markus Pitkänen eQ Varainhoidosta.

eQ Varainhoidon ensimmäinen asuntorahasto Erikoissijoitusrahasto eQ Asunnot sijoittaa yli 300 miljoonaa euroa vuokra-asuntoihin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Sijoituskohteena ovat kokonaiset kerrostalot. Rahastossa tulee olemaan noin 1 500 asuntoa.

Samalla Skanska rakentaa Pegasuksen viereen omaperusteisen As. Oy Vantaan Vegan. Viisikerroksisen talon 29 asunnosta suurin osa on kolmioita ja neliöitä. Tilavat pohjaratkaisut palvelevat isommankin perheen arkea ja ylimääräiseen makuuhuoneeseen saa vaikka etätyöpisteen.

”Kivistö tarjoaa erinomaiset puitteet asumiseen ja nyt tuomme alueen asuntotarjontaan kohtuuhintaisia, pääosin isompia perheasuntoja. Hyvien liikenneyhteyksien varrelle rakennetulta asuinalueelta löytyy nyt jo useita päiväkoteja, kolme koulua sekä kaupallisia lähipalveluita. Vegan asuntojen myynti alkaa marraskuussa”, kertoo Skanska kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Timanttikujan arkkitehtonisesti ilmeikkäät kolmisakaraiset rakennukset on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy. Pegasus ja Vega noudattavat kortteliin aiemmin Skanskan toimesta rakennettujen kahden kerrostalon, Stella ja Vespan, ulkoasua. Tähden muotoisissa rakennuksissa on vinot parvekkeet ja monipuoliset huoneistopohjat. Asunnoissa on joko ranskalainen tai lasitettu parveke.

Tähtinelikon tuoreimmat asukkaat pääsevät muuttamaan valmiiseen, vehreään pihapiiriin. Yhtiöiden suojaisalta yhteiseltä piha-alueelta löytyvät muun muassa oleskelu- ja leikkipaikka. Sekä Pegasuksen että Vegan asukkaita palvelevat autopaikat sijaitsevat pääosin korttelin jo olemassa olevassa pysäköintihallissa. Kivistön juna-asema on kävelymatkan päässä.

Molempien kohteiden rakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2021, ja ne valmistuvat keväällä 2023.

Vantaan Kivistö on yksi pääkaupunkiseudun nopeimmin kasvavia ja kehittyviä keskuksia, joka tarjoaa palveluja, perinteisestä poikkeavaa arkkitehtuuria, kestävän asumisen ratkaisuja ja hyvät liikenneyhteydet.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

eQ Varainhoito Oy, sijoitusjohtaja Markus Pitkänen, puh. 050 371 2898, markus.pitkanen[at]eq.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.