c

Härmälänrannan rantakorttelin viimeistelevä kohde ennakkomarkkinointiin

Lehdistötiedotteet 7.10.2021 9.00 CET

Tampereen Härmälänrannan rantakortteliin tuleva As. Oy Tampereen Härmälänrannan Nisse tarjoaa asumista luonto- ja järviympäristössä. Kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta, mikä näkyy muun muassa energiatehokkaina asumisen laatua parantavina ratkaisuina.

RTS-ympäristöluokitusta tavoitteleva Tampereen Härmälänrannan Nisse valmistuu alkuvuodesta 2023.

Omenatarhan viereen sijoittuvan 8-kerroksisen Härmälänrannan Nissen avarien asuntojen koot vaihtelevat 32,5 neliön yksiöiden ja 83 neliön kolmioiden välillä. Kohteen monipuolisiin yhteisiin tiloihin kuuluvat muun muassa valmiiksi varusteltu liikuntatila sekä moninaiset pyörien säilytystilat huoltopisteineen. Lisäksi Skanskan rakentamien naapuritalojen yhteistilat ovat myös Härmälänrannan Nissen asukkaiden käytössä. Härmälänrannan Tiiran puolelta löytyy saunatila ja Härmälänrannan Sampon vierashuone tuo lisämajoitustilaa tarvittaessa.

”Härmälänrannan rantakorttelin yhteistiloja on kehitetty yhdessä asukkaiden kanssa, jolloin pystymme varustamaan tilan aidon tarpeen mukaan. Koko Härmälänrannan kehityksessä on alun alkaen kiinnitetty yhteisöllisyyteen huomiota, ja toivomme yhteisten tilojen olevan yksi elementti, joka edistää asukkaiden kohtaamista arjessa”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanskalta.

Härmälänrannan Nissen tavanomaista suuremmat ikkunat tuovat runsaasti luonnonvaloa asuntoihin, ja lasitetuilla parvekkeilla voi viettää aikaa keväästä pitkälle syksyyn. Maisemat avautuvat puiston tai omenapuutarhan suuntaan, ja Pyhäjärven rannalle tuleva uimaranta lyhyen matkan päässä.

”Alueen infra on ottanut viime aikoina ison harppauksen eteenpäin. Uusi rantaraitti kulkee omenatarhan läpi aivan Härmälänrannan Nissen edestä, ja se on lisännyt alueen kevyen liikenteen sujuvuutta entisestään. Vaikka Härmälänranta on edelleen kehittyvä kaupunginosa, kohteen tulevien asukkaiden ei muuttaessaan tarvitse murehtia esimerkiksi oman piha-alueen valmistumisesta, vaan lähiympäristö on tuolloin jo valmis”, Kuosma jatkaa.  

RTS-ympäristöluokitusta tavoittelevan Härmälänrannan Nissen energialuokka on A, ja katolle asennettavat aurinkopaneelit kattavan osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. Kattavan taloautomaation ansiosta asuntojen sisäilmaston ohjaus onnistuu älypaneelin kautta. Pihakannen alaisen pysäköintihallin ja pihan autopaikoilla on mahdollisuus sähköauton lataukseen. Autopaikat toimivat vuorottaispysäköintimallilla, jossa pysäköintioikeuden ostaneet voivat pysäköidä mihin tahansa vapaana olevaan paikkaan. Asukkaiden arkea helpottaa myös Postin pakettiautomaatti.

Kohteen rakentamisen ennakoidaan käynnistyvän marraskuun aikana, ja se valmistuu alkuvuodesta 2023.

Härmälänrannan julkisen liikenteen yhteydet ovat erittäin hyvät, ja kävellen tai pyörällä pääsee Hatanpään Kartanolle, arboretumiin ja aina keskustaan asti. Läheisen Partolan kauppakeskittymän kattavia palveluita täydentävät Härmälänrannan omat lähipalvelut, kuten ravintola, lähikauppa, syksyllä 2021 avattu päiväkoti sekä uusimpana kaupunkipyörät. Härmälänrantaan on myös suunnitteilla ratikkayhteys, joka toteutuessaan tuo alueen yhä lähemmäs Tampereen keskustaa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.