c

Skanska toteuttaa Suomen suurimman hotellihankkeen Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Lehdistötiedotteet 27.9.2021 8.05 CET

Skanska on allekirjoittanut urakkasopimuksen lentokenttähotellin rakentamisesta. Tilaajana toimii KOy Apron, joka kuuluu LAK Real Estate Oy:n omistajatahoille. Helsinki-Vantaan lentoasemalle vuonna 2024 avautuva Suomen suurin hotellikokonaisuus tulee toimimaan terminaali 2:n yhteydessä. Rakennustyöt käynnistyvät lokakuussa 2021, ja sopimuksen arvo on Skanskalle noin 86 miljoonaa euroa. Nordic Choice Hotelsin operoima kokonaisuus tulee tarjoamaan kahden brändin alla yhteensä yli 700 huonetta.

Havainnekuva hotellin Sky Barista. Kuva: SARC Architects

Uudistuvan Helsinki-Vantaan lentoaseman sydämeen valmistuva 13-kerroksinen kokonaisuus on Suomen suurin hotellihanke. Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 120 miljoonaa euroa. Vuonna 2024 avautuva hotelli on tärkeä osa lentokenttäkaupunkia, jossa yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut niin asukkaiden, yritysten kuin matkailijoiden erilaisiin tarpeisiin. Hotellista on suora sisäyhteys terminaali 2:een sekä lentokentän juna-asemalle.

”On todella innostavaa olla viemässä näin merkittävän kokoluokan hotellihanketta eteenpäin. Hotellin sijainti on ylivoimainen, ja se palvelee matkailijoiden lisäksi Aviapoliksen yrityksiä. Uskomme vahvasti Helsinki-Vantaan lentoaseman rooliin globaalin matkailun tärkeänä strategisena pisteenä”, kertoo LAK:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen.

”Kyseessä on laaja ja erittäin mielenkiintoinen hankekokonaisuus, jossa rakennusteknisten töiden lisäksi toteutamme myös kohteen talotekniset asennukset. Olemme aikaisemmin rakentaneet alueelle kaksi hotellia, ja niistä saamistamme kokemuksista liittyen muun muassa työmaaympäristön logistisiin erityispiirteisiin on varmasti hyötyä”, sanoo aluejohtaja Jussi Sainomaa Skanskalta.

Hotellin operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels, joka tuo Helsinki-Vantaalle hankkeen myötä kaksi eri hotellikonseptia. Suunnitellut hotellikonseptit tarjoavat tulevaisuudessa matkustajille muun muassa viisi ravintolaa sekä spa- ja kuntosalitilat. Lisäksi hotellissa on korkealaatuiset ja laajat kokous- ja konferenssipalvelut, ja sen kattokerrokseen tulee kaikille vierailijoille avoin Sky Bar.

”Tuntuu erinomaiselta ottaa seuraava askel Helsinki-Vantaan terminaalin yhteyteen rakentuvan hotellikokonaisuuden kanssa. Kaksi konseptiamme tarjoavat lentoaseman käyttäjille uusia mahdollisuuksia majoituksensa räätälöintiin tai odotukset ylittävän konferenssikokemuksen tarjoamiseen. Odotan innolla kokonaisuuden avautumista vuonna 2024”, kommentoi Nordic Choice Hotelsin omistaja Petter A. Stordalen.

Vastuullisuus on ollut suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -ympäristöluokitusta ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto SARC. 

Hotelli palvelee uutta urbaania lentokenttäkaupunkia

Hotellihanke on yksi LAK:n Avia City -alueen kehityshankkeista. Avia City yhdistää luonnon, cityelämän ja lentokentän ainutlaatuiseksi kaupunkiympäristöksi. Alueelle syntyy kansainvälisiä palveluita, työpaikkoja sekä asuntoja.

”Aviapoliksen alue on yksi pääkaupunkiseudun nopeasti kehittyvistä kasvukeskittymistä. On hienoa nähdä, kuinka kunnianhimoinen hanke etenee ja samalla lentokentän palvelut paranevat”, toteaa Jani Nokkanen, LAK:n hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jussi Sainomaa, puh. 040 356 0956, jussi.sainomaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Ilkka Pitkänen, toimitusjohtaja LAK Real Estate, puh. 040 667 0906

Nordic Choice Hotels, Head of Communications Kenneth Hultgren, puh. +46 70 695 85 90

LAK Real Estate on lentoasemaympäristössä toimiva kiinteistökehitysyhtiö, joka omistaa, hallinnoi ja vuokraa Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella sijaitsevia toimi- ja logistiikkatiloja yritysten erilaisiin tarpeisiin. LAK tunnetaan myös vahvasta kehitystoiminnastaan sekä lentokentällä että Aviapolis-alueella. Yhtiön omistajia ovat NREPin hallinnoima kiinteistösijoitusrahasto, sijoitusyhtiö Pontos ja lentoasemayhtiö Finavia Oyj.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.