c

Tampereelle uusi asuinkohde Ranta-Tampellan kanavakortteliin

Lehdistötiedotteet 23.9.2021 9.00 CET

Tampereen Ranta-Tampellan kanavakorttelin toinen Skanska Kotien kohde As. Oy Ranta-Tampellan Masuuni tarjoaa asukkailleen laadukasta ja kestävää kaupunkiasumista sekä arkea helpottavia palveluita. RTS-ympäristöluokitusta tavoitteleva kohde rakentuu kanavan varrelle, ja osasta asunnoista on myös näkymä Näsijärvelle.   

Ranta-Tampellan Masuuni rakentuu kanavan varrelle.

Ranta-Tampellan kadulle tulevassa 9-kerroksisessa yhtiössä on 51 asuntoa, joiden koot vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen asuntoihin saakka. Kanavan varrelle katutasoon on suunnitteilla liiketila, ja ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ulkovälinevarasto, saunaosasto ja monikäyttöinen yhteistila, joka sopii tapahtumien lisäksi esimerkiksi työskentelyyn tai vierashuoneeksi. Yhteisten tilojen parvekkeilta on näkymä kanavan suuntaan. Varsinaiset asuinkerrokset alkavat toisesta kerroksesta.

Masuunin pihakannen alla sijaitsee pysäköintihalli, jossa pysäköintioikeuden ostaneet voivat pysäköidä mihin tahansa vapaana olevaan paikkaan. Jokaisella paikalla on myös mahdollisuus sähköauton lataukseen.

Helppoa arkea ympäristövastuullisesti

Koko Ranta-Tampellan kanavakorttelin suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana ovat turvalliset ja terveelliset kodit, joiden ympäristötehokkuus ja asumisviihtyvyys ovat huippuluokkaa.

Yksiöissä on ranskalainen parveke, ja sitä isommissa asunnoissa parveke on lasitettu. Asumismukavuutta lisäävät lattialämmityksen ja -viilennyksen yhdistelmä sekä tavanomaista suuremmat ikkunat, jolloin luonnonvaloa tulee asuntoihin enemmän. Yhtiön polkupyöräpajassa perushuollot ja pesut onnistuvat vaivatta, ja Masuunin katolle asennettavat aurinkopaneelit kattavat osan yhteisten tilojen käyttämästä sähköstä.

”Ranta-Tampellan Masuunissa kestävyysnäkökulmien lisäksi asukasviihtyvyyteen on panostettu paljon. Talon yhteisten tilojen myötä asumiselle tulee uusia ulottuvuuksia, ja esimerkiksi Postin pakettiautomaatti helpottaa arjen logistiikkaa. Asuntojen kattavan taloautomaatiojärjestelmän Smart-paneelista voi esimerkiksi säätää sisäilmastoa sekä seurata huoneiston kulutustietoja. Uuden ja nykyaikaisen tekniikan myötä uudessa kodissa voi elää entistä vastuullisempaa elämää”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

RTS-ympäristöluokitus varmistaa, että kohde on suunniteltu ja toteutettu laadukkaasti ympäristönäkökulmat huomioiden. Rakennusvaiheessa huomioidaan muun muassa materiaalien huolellinen säilytys kosteudelta suojattuna, ja olosuhdeseurannalla varmistetaan rakenteiden kuivuminen. Myös rakennuksen kulutuskestävyyden osalta on tehty ratkaisuja, jotka pidentävät materiaalien käyttöikää esimerkiksi yhteisissä tiloissa.

Kaupunkiasumista veden äärellä

Ranta-Tampellan uusi asuinalue sijaitsee noin kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Alueella on kattavasti palveluita, muun muassa päivittäistavarakauppoja ja liikuntapalveluita on useita. Lisäksi ala- ja yläkoulut sekä päiväkodit sijaitsevat kävelyetäisyydellä.

”Sijainti on erinomainen lähellä Tampereen keskustaa, ja viereinen vesistö tarjoaa arkeen upeiden maisemien lisäksi myös muita aktiviteetteja. Miksi ei vaikka pulahtaisi uimaan tai lainaisi taloyhtiön yhteistä SUP-lautaa?”, Kuosma jatkaa.

Ranta-Tampellan Masuunin rakentamisen ennakoidaan alkavan kuluvan vuoden lopulla, ja kohde valmistuu syksyllä 2023. Skanska rakentaa parhaillaan rantakortteliin myös As. Oy Ranta-Tampellan Kaplan -nimistä kohdetta, joka valmistuu loppuvuodesta 2021.

Ranta-Tampellan asuinalue ja kanava rakentuvat Tampellan vanhalle tehdasalueelle. Odotetun alueen suunnitteleminen alkoi jo 1990-luvulla, ja Rantaväylän tunnelin valmistuttua kauan haaveiltu järvenrantanaapurusto toteutuu vihdoin väylältä vapautuneelle alueelle.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.