c

Härmälänrannan valmistuminen etenee – läntisen Puistokorttelin Unon ennakkomarkkinointi käynnistyy

Lehdistötiedotteet 10.9.2021 8.00 CET

Tampereen Härmälänranta täydentyy uuden, asuinalueen länsireunaan rakentuvan Puistokorttelin ensimmäisellä kerrostalo- ja kaupunkipientalokokonaisuudella, kun As. Oy Tampereen Härmälänrannan Unon ennakkomarkkinointi käynnistyy. Rakentaminen alkaa arviolta lokakuussa 2021 ja kohde valmistuu loppuvuodesta 2022.

Havainnekuva Härmälänrannan Unosta.

Osoitteeseen Vanhansillankatu 10 rakennettava Härmälänrannan Uno on luonnonläheisen Puistokorttelin ensimmäinen kohde. 8-kerroksisessa kerrostalossa on 43 asuntoa, joista suurin osa on kaksioita ja kolmioita. Hankkeen alkuvaiheessa asunnoista voidaan yhdistää myös suurempia huoneistokokonaisuuksia. Lisäksi kerrostalon siivessä on kolme uniikkia, kaksikerroksista kaupunkipientaloa.

”Härmälänrannan rakentumista kokonaisuutena on upeaa seurata. Se on hieno ja vetovoimainen asuinalue ja kehittyy aina vain entisestään. Nyt käynnistettävän asuinkohteen sijainti on rauhallinen ja luonnonläheinen; Puistokortteli sijoittuu Pyhäjärven rannan läheisyyteen, aivan asuinalueen läntiseen reunaan, joten Unon kodeista avautuvat upeat järvi- ja puistonäkymät”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Härmälänrannan Uno tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta. RTS-luokitellussa kodissa ympäristöystävälliset ratkaisut näkyvät suunnittelusta lähtien rakentamisen aikaisiin ratkaisuihin ja asumisen kestävyyteen.

Älykäs talotekniikka, aurinkopaneelit, pyörien säilytys- ja pesutilat sekä sähköauton latausmahdollisuus jokaisella pihakannen alle sijoittuvalla hallipaikalla pienentävät jokapäiväistä kulutusta ja tekevät arjesta helpompaa.

Unossa on myös valmiudet hyvityslaskentapalvelun käyttöönotolle palvelun valmistuttua. Hyvityslaskentapalvelussa aurinkopaneelien tuottama sähkö käytetään ensisijaisesti kiinteistön sähkönkulutuksen kattamiseen ja ylijäänyt sähkö ohjataan asukkaiden hyödyksi. Aurinkoisena päivänä asukkaan matkapuhelin voikin latautua siis aurinkosähkön voimin.

”RTS-ympäristöluokituksen myötä asunnon ostaja voi varmistua kotinsa tukevan kestävää ja vastuullista elämää”, Kuosma toteaa.

Useimmista Unon asunnoista avautuvat ikkunat kahteen ilmansuuntaan ja talon suuret ikkunat tuovat huoneistoihin reilusti valoa. Länsipuolelle kunnostettavan Härmälänojan suuntaan aukeavat isot parvekkeet, joihin ilta-aurinko saa esteettä paistaa. Unon julkisivu on pääosin aikaa kestävää tiiltä, joka istuu ilmeeltään ympäröivään luontoon ja alueen tehdashistoriaan.

Alueelta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet, ja kävellen tai pyörällä pääsee Hatanpään Kartanolle, arboretumiin ja aina keskustaan asti. Läheisen Partolan kauppakeskittymän kaiken kattavia palveluita täydentävät Härmälänrannan omat lähipalvelut, kuten ravintola, lähikauppa sekä Unon naapurikortteliin syksyllä 2021 avattu päiväkoti. Härmälänrantaan on myös suunnitteilla seuturatikkayhteys, joka toteutuessaan tuo alueen yhä lähemmäs Tampereen keskustaa.

Koko Puistokorttelin tavoitellaan valmistuvan arviolta vuonna 2024.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.