c

Oulun keskustaan uusi asuntokohde Skanskalta

Lehdistötiedotteet 13.8.2021 8.00 CET

Oulun Myllytullin keskustakortteli täydentyy uudella asunto-osakeyhtiöllä, joka nousee keväällä valmistuneen Oulun Ainolanpihan viereen. Ennakkomarkkinoinnissa olevalle As. Oy Oulun Ainolankirsikka -nimiselle kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Rakentamisen ennakoidaan alkavan lokakuussa 2021, ja kohteen valmistuminen ajoittuu tällöin vuoden 2022 lopulle.

Kuvassa vasemmalla aiemmin tänä vuonna valmistunut Oulun Ainolanpiha, ja oikealla nyt ennakkomarkkinoinnissa oleva Oulun Ainolakirsikka.

Uusikatu 1B -osoitteeseen tuleva Ainolankirsikka sisältää 36 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin saakka. Alempien kerroksien pienempiä asuntoja on myös mahdollista yhdistää yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi, mikä tuo joustavuutta asuntotarjontaan. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai terassi, ja isommissa asunnoissa sekä osassa kaksioista on sauna. Korkeat ikkunat tuovat lisää luonnonvaloa asuntoihin.

Ainolankirsikka on valmistuessaan A-energialuokkaa, ja lisäksi RTS-ympäristöluokitus varmistaa, että kohde on suunniteltu ja rakennettu kestävyysnäkökulmat huomioiden. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, jotka kattavat osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. Lisäksi arjen liikkumista helpottavat muun muassa pyörien pesu- ja huoltopiste sekä mahdollisuus asentaa sähköauton latauslaite autopaikalle. Kirsikkapuut ja istutukset tuovat vehreyttä pihapiiriin.

”Ainolankirsikka sijaitsee erinomaisella alueella Oulun keskustassa hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien äärellä, mutta kuitenkin vehreällä alueella ulkoilumaastojen lähellä. Myllytullin uuden korttelin ensimmäinen kohteemme Ainolanpiha nähtiin houkuttelevana, ja myös Ainolankirsikan ennakkokiinnostus on ollut vilkasta. Ainolanpihan asukkailta saamamme palautteen pohjalta jatkamme hyviksi koettuja ratkaisuja myös tulevassa kohteessamme, esimerkiksi porrashuoneiden viihtyvyyteen on panostettu erityisesti. Asiakastoiveiden pohjalta myös huoneisto-ohjelmaa muokattiin alkuperäistä joustavammaksi”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Ainolankirsikka ja Ainolanpiha muodostavat yhdessä arkkitehtonisesti mielenkiintoisen korttelikokonaisuuden niin värien kuin muotokielensä kautta. Ulkoasua koristavat asuntojen julkisivusta ulkonevat lasitetut parvekkeet sekä polveileva kattorakenne, jolloin kerrosten määrä vaihtelee 6–7 välillä. Ainolankirsikan katujulkisivu on väritykseltään tumman ruskea kirsikanpunaisin yksityiskohdin, ja sisäpihan värimaailma on puolestaan vaalea.  

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.