c

Elinkaarimallilla toteutetut Ylivieskan uudet koulut avaavat ovensa – 900 koululaista upouusiin tiloihin

Lehdistötiedotteet 4.8.2021 7.00 CET

Taanilan yhtenäiskoulu ja Jokirannan koulu ovat valmistuneet Ylivieskassa, ja oppilaat pääsevät aloittamaan kouluvuoden uusissa tiloissa. Uudet koulurakennukset on toteutettu elinkaarimallilla Skanskan ja Caverionin yhteistyönä.

Koulut on suunniteltu oppimisympäristön muuttuviin tarpeisiin ottaen huomioon Ylivieskan opetustoimen pedagogiset lähtökohdat uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Kuva: Ylivieskan kaupunki

Koulut on suunniteltu oppimisympäristön muuttuviin tarpeisiin ottaen huomioon Ylivieskan opetustoimen pedagogiset lähtökohdat uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Suunnittelu- ja toteutusvaiheessa käyttäjien kanssa käytiin myös aktiivista vuoropuhelua. Muuntojoustavat tilat soveltuvat myös kaupunkilaisten harrastus- ja iltakäyttöön sekä parantavat kaupunkilaisten liikuntamahdollisuuksia sisä- ja ulkoliikuntatiloineen. Uudet koulut tarjoavat toimintamahdollisuuksia kaikille ikäryhmille lapsista vanhuksiin. 

”Haluamme satsata lapsiimme ja nuoriimme, ja nämä koulut kuvastavat sitä hyvin. Uusien koulujen avaaminen tulee toivottavasti näkymään meidän jokaisen kuntalaisen arjessa – ei vain koululaisille ja opetushenkilöstölle. Vapaa-ajan toiminta ja uudet lähiliikuntapaikat luovat hyvää pohjaa kuntalaisten hyvinvoinnille vauvasta vaariin”, kuvailee Ylivieskan kaupunginjohtaja Maria Sorvisto

”Tavoitteenamme oli rakentaa turvalliset ja terveelliset tilat, jotka ovat korkeinta A-energialuokkaa sekä RTS-ympäristöluokituksen mukaiset. Olen tyytyväinen, että nämä tavoitteet saavutettiin toteuttajien, tilaajan ja käyttäjien avoimen yhteistyön ansiosta”, kertoo projektipäällikkö Markus Rauhala Skanskalta.   

”Elinkaarihankkeessa korostuu pitkäjänteinen yhteistyö ja se jatkuu osaltamme Ylivieskan kanssa koulujen ylläpidossa. Yhdessä valituilla kestävillä ratkaisuilla luomme ja ylläpidämme hyviä olosuhteita oppilaille ja kaikille koulujen käyttäjille”, sanoo hankekehityspäällikkö Teemu Liehu Caverionista. 

RTS-ympäristöluokitus varmistaa, että rakennukset on optimoitu Suomen olosuhteisiin. Valituilla energiatehokkailla teknisillä ratkaisuilla ja rakennusten suunnitelmallisella ylläpidolla tähdätään hyviin olosuhteisiin ja mahdollisimman alhaiseen hiilijalanjälkeen. Rakennusten energiankulutusta seuraamalla pystytään reagoimaan poikkeamiin. 

Rakentaminen käynnistyi loppukeväällä 2019. Jokirannan koulu korvaa vanhan koulurakennuksen, ja Taanilan yhtenäiskoulu on täysin uusi. Yhteensä kouluissa on noin 900 oppilasta. Kyseessä on Ylivieskan kaupungin historian suurin rakennushanke. 

Skanska on vastannut hankkeessa rakennusteknisistä töistä suunnitteluineen sekä toiminut hankkeiden pääurakoitsijana. Caverion on vastannut rakentamisvaiheessa talotekniikan kokonaistoteutuksesta sekä suunnittelusta. Rakennusten valmistumisen jälkeen Caverion vastaa kiinteistön kunnossapidosta, hoidosta ja huollosta sekä palveluiden johtamisesta 20 vuoden ylläpitojakson ajan. 

Lisätietoja: 

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Markus Rauhala, puh. 040 521 5249, markus.rauhala[at]skanska.fi 

Caverion Suomi Oy, liiketoimintapäällikkö Jani Orava, puh. 040 746 1608, jani.orava[at]caverion.com

Ylivieskan kaupunki, kaupunginjohtaja Maria Sorvisto, puh. 044 429 4210, maria.sorvisto[at]ylivieska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Riikka Koskenranta, puh. 040 555 2403, riikka.koskenranta[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.