c

Skanska rakentaa Lauritsalan paloaseman Lappeenrannassa

Lehdistötiedotteet 12.7.2021 9.00 CET

Skanska ja Hemsö ovat sopineet Lappeenrantaan tulevan Lauritsalan paloaseman rakentamisesta. Asema valmistuu Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen käyttöön.

Skanska rakentaa Lauritsalan paloaseman Lappeenrantaan.

Uusi paloasema rakennetaan osoitteeseen Lauritsalantie 9, ja paloasemarakennuksen lisäksi piha-alueelle tulee huoltorakennus. Paloasemarakennuksen vesikatoille asennetaan aurinkopaneelit, ja julkisivultaan puuverhoiltujen rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 3900 bruttoneliömetriä.  

"Hemsö on erikoistunut yhteiskuntakiinteistöihin, ja kyseessä on ensimmäinen investointimme Lappeenrantaan. Hemsö vuokraa paloaseman Lappeenrannan kaupungille, ja käyttäjänä toimii Etelä-Karjalan pelastuslaitos. Vastaavia hankkeita on vireillä tai odotettavissa myös muualle Suomeen, ja näissä pystymme hyödyntämään kokemuksiamme omistamistamme ja rakennuttamistamme paloasemista. Uuden hankkeen lisäksi teemme parhaillaan Skanskan kanssa yhteistyötä Lahdessa Paavolan kampuksen rakennusprojektissa", kertoo projektikehitysjohtaja Simo Karjalainen Hemsöltä.

”On hienoa jatkaa yhteistyötä Hemsön kanssa uuden hankkeen parissa. Rakennustyöt ovat käynnistyneet heinäkuun alussa, ja kohde valmistuu loppuvuodesta 2022”, sanoo työpäällikkö Marko Kurvinen Skanskalta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennnus Oy, työpäällikkö Marko Kurvinen, puh. 040 354 9023, marko.kurvinen[at]skanska.fi

Hemsö, projektikehitysjohtaja Simo Karjalainen, puh. 0400 766 664, simo.karjalainen[at]hemso.se

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.