c

Kuopion Puijonkuppeen asuntorakentaminen käynnistyy – ensimmäinen kohde ennakkomarkkinointiin

Lehdistötiedotteet 30.6.2021 8.00 CET

Kuopion uuden Puijonkuppeen asuinalueen kehitys on edennyt ensimmäisen asuntokohteen ennakkomarkkinointiin. As. Oy Kuopion Kiurun suunnittelussa ja rakentamisessa huomioidaan vahvasti ympäristönäkökulmat, jotka ulottuvat myös koko alueen kehitykseen.

Kuopion Kiuru on Puijonkuppeen ensimmäinen asuntokohde

Opistokuja 24 -osoitteeseen sijoittuvan Kuopion Kiurun asuntojen koot vaihtelevat 29 neliön yksiöistä 114-neliöisiin neljän huoneen perheasuntoihin. 8-kerroksisessa yhtiössä on 53 asuntoa, ja se on ensimmäinen Kevät-korttelipihan kohde. Kohteen rakentamisen ennakoidaan alkavan alkusyksystä 2021, ja se valmistuu loppuvuodesta 2022.

”Pääsemme vihdoin aloittamaan Kuopion Kiurun ennakkomarkkinoinnin ja ottamaan ensimmäiset askeleet tämän upean alueen rakentamista kohti. Kyseessä on sijainniltaan, kulkuyhteyksiltään ja palveluiltaan korkeatasoinen ja vehreä alue, jonka ominaispiirteenä on kylämainen tunnelma. Myös julkiseen tilaan panostetaan erityisen paljon, esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitseva viihtyisä kävelykatu- ja aukiotila sekä myöhemmin toteutettava korttelitalo Puijonkuppeen Kotipesä toimivat asukkaiden kohtaamispaikkoina”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Kohteen suunnittelussa on huomioitu erilaiset elämäntilanteet ja esimerkiksi mahdollisuus etätyöskentelyyn. Kaikissa asunnoissa on parveke, ja lattialämmitys mahdollistaa lähes lattiasta kattoon ylettyvät ikkunat, jotka lisäävät luonnonvaloa. Asukkailla on korttelipihalla käytössään kesäkeittiö grilleineen sekä oleskelu- ja leikkipaikka. 

Kuopion Kiurulle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta, jossa arvioidaan jo suunnitteluvaiheessa rakennuksen kestävyyteen, kosteudenhallintaan, käytettävyyteen, ylläpitoon ja asumisviihtyvyyteen liittyviä ratkaisuja. Tavoitteena on ympäristövastuullisesti suunniteltu ja rakennettu, energiatehokas sekä sertifioitu rakennus.

”Luokitus kertoo asunnon ostajalle, että talo on rakennettu ympäristövastuullisuus huomioiden ja tulevaisuutta ajatellen. Auditoinnin suorittaa kolmas osapuoli, jolloin varmistutaan tavoitteiden siirtyvän aidosti myös toteutukseen”, Kuosma jatkaa.

Katolle asennettavat aurinkopaneelit kattavat osan yhteisestä sähköstä, ja rakennus on A-energialuokkaa. Pyöräilijöiden arkea helpottavat avarat säilytystilat sekä huolto- ja pesupiste. Yhtiön talotekniset järjestelmät ja kiinteät valaisimet ovat energiatehokkaita, ja asumisviihtyvyyteen ja -turvallisuuteen vaikutetaan myös hyvällä valaistuksella ulkotiloissa.  

Kuopion Hatsalan kaupunginosaan tuleva Puijonkuppeen täysin uusi asuinalue nousee aikaisemmin Savonia-ammattikorkeakoulun opetuskäytössä olleen kampuksen paikalle. Neljän korttelin kokoiselle alueelle rakentuu noin 20 kerrostaloa, joissa on yhteensä noin 800 asuntoa. Lisäksi alueelle rakennetaan noin 400 paikan pysäköintilaitos. Puijonkuppee sai nimensä kuopiolaisille suunnatussa nimikilpailussa vuonna 2020.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanska.fi/kiuru

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.