c

Kruunuvuoren asuinalue edistyy – Skanskan ensimmäinen asuntokohde ennakkomarkkinointiin

Lehdistötiedotteet 9.6.2021 9.00 CET

Skanska rakentaa Helsingin Kruunuvuoren luoteisosaan uuden asuinalueen, johon muodostuu koti noin 600 henkilölle. Alueen rakentaminen käynnistyy vaiheittain, ja ensimmäisen asuntokohteen As. Oy Helsingin Kultaveneen ennakkomarkkinointi on alkanut.  

Helsingin Kultavene on Skanskan ensimmäinen kohde Kruunuvuoren uudella asuinalueella.

Helsingin Kultaveneeseen tulee 61 asuntoa, jotka jakautuvat kolmeen tiilimuurattuun 4–5-kerroksiseen rakennukseen. Asuntojen koot puolestaan vaihtelevat yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, ja pohjaratkaisut ovat yksilöllisiä ja tarkoin suunniteltuja. Kutakin asuntotyyppiä on saatavilla vain muutama kappale. Asuntojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös luonnonvalon määrään, jota lisäävät erityisesti korkeat ikkunat. Arjen mukavuutta lisäävät ratkaisut, kuten säilytysjärjestelmät, ovat hyvin muokattavissa omiin tarpeisiin.

Katutasoa korkeammalle nostettu puutarhamainen vehreä sisäpiha jää kolmen rakennuksen keskelle. Sisäpihalla toimii myös hulevesien hallintajärjestelmä, joka viivyttää hulevesiä ennen niiden johtamista viemäriverkostoon. Yhtiön katoille asennetaan aurinkopaneelit, joilla katetaan osa yhteisten tilojen energiasta. Asukkaiden parkkipaikoista osa on pihakannen alapuolisessa ja osa viereisen korttelin autohallissa. Yhtiön ensimmäiseen kerrokseen on tulossa myös liiketilaa.

”Merellinen Helsinki tunnetaan vetovoimastaan ja herättää kiinnostusta. Kruunuvuoren uudesta asuinalueesta on tulossa monipuolinen niin asuntojen kuin ympäristönsäkin puolesta. Myös alueen palvelut ja liikenneyhteydet kehittyvät rakentamisen edetessä. Lisäksi tulevaisuudessa Kruunusiltojen raitiovaunuyhteys vauhdittaa matkaa huomattavasti”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Koirasaarentie 43 -osoitteeseen tulevan Helsingin Kultaveneen rakentaminen käynnistyy syksyllä 2021, ja sen on tarkoitus valmistua syksyllä 2023.

Merellinen ja luonnonläheinen asuinalue

Asuinalue sijaitsee Kruunuvuoren luoteisosassa, joka on sijainniltaan erinomainen tulevien liikenneyhteyksien kannalta. Alueen maasto on monipuolista, ja osa yhtiöistä rakennetaan rinteeseen, mikä mahdollistaa merimaisemien avautumisen yhä useammasta asunnosta. Kaivoskallion luonnonsuojelualue ja Stansvikin vanha kartanopuisto sijaitsevat aivan naapurissa, mikä lisää ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia saaristoluonnon äärellä.

Merellistä ja luonnonläheistä ilmettä korostaa myös mielenkiintoinen maisema-arkkitehtuuri ja valotaide, jota on tulossa runsaasti alueelle. Esimerkiksi Koirasaarentien varrella Pegasoksenkujan kohdalla olevaa korkeaa tukimuuria tulee koristamaan luontoaiheinen valoreliefi, jonka toteuttajana on ympäristötaiteilija ja arkkitehti Kaisa Berry.

Kruunuvuorenrantaan kokonaisuudessaan muodostuu 2030 mennessä koti noin 13 500 henkilölle, ja alueelle on tarkoitus syntyä myös noin 800 työpaikkaa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.