c

Helsingin Tapaninkylään BoKlok-puutaloyhtiö

Lehdistötiedotteet 27.5.2021 11.00 CET

Helsingin Tapaninkylään rakennetaan 33 asunnon BoKlok-puutaloyhtiö. As. Oy Helsingin Huhtapihan asukkaiden yhteiskäytössä on pihasauna ja viljelyspalsta, ja autopaikoilla on varaus sähköauton lataukseen. Osa taloyhtiön energiantuotannosta saadaan aurinkopaneeleista.

Helsingin Huhtapihan arvioidaan valmistuvan kesällä 2022. Kuva: BoKlok Suomi

As. Oy Helsingin Huhtapiha on kaksikerroksista luhtitaloista muodostuva BoKlok-taloyhtiö, joka rakennetaan Tapaninkylän pientaloalueelle. Asuntoja on yhteensä 33 yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, ja asuntokoot vaihtelevat välillä 31,5–74,5m2. Jokaisessa asunnossa on joko oma parveke tai pieni piha.

BoKlok-konseptin ytimessä on vastuullisuus ja ympäristötehokkuus, joka näkyy muun muassa siinä, että kohteiden päärakennusmateriaali on puu. ”Viihtyisä Huhtapiha on suunniteltu myös A-energialuokkaan. Asennamme kohteeseen aurinkopaneelit, ja yhteiskäytössä olevan pihasaunan avulla vältetään asuntokohtaista hukkatilaa ja säästetään samalla myös energiankulutusta. Lisäksi kohteen autopaikoilla on varaus sähköauton lataukseen. Piha-alueella on huomioitu asukkaiden kohtaamispaikkoja, kuten yhteinen pienviljelyspalsta”, kertoo BoKlokin maajohtaja Kati Valtonen.

Asuntoyhtiön läheisyydessä on monipuoliset vehreät ulkoilumaastot ja kattavat harrastusmahdollisuudet. Lähistöltä löytyy myös leikkipuistoja, päiväkoteja ja kouluja sekä muita lähipalveluita. Huhtapiha sijaitsee vajaan kahden kilometrin päässä Malmin juna-asemalta, josta taittaa junalla noin 15 minuutissa Helsingin keskustaan ja puolessa tunnissa Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Kohteen kotien ennakkomarkkinointi alkaa toukokuussa 2021, ja kohteen arvioitu valmistumisajankohta on kesällä 2022.

BoKlok-kohteita on toteutettu pääkaupunkiseudulle ja sen kehyskuntiin. Tällä hetkellä asuntoja on myynnissä Keravan Saviolla ja Tuusulan asuntomessualueella Rykmentinpuistossa. Lisäksi BoKlok rakentaa parhaillaan Varmalle vuokra-asuntokohdetta Keravan Kurkelaan.

Lisätietoja:

BoKlok Suomi, maajohtaja Kati Valtonen, puh. 040 725 1614, kati.valtonen[at]boklok.fi

BoKlok Suomi, viestintä- ja markkinointivastaava Sari Perento, puh. 040 5616 728, sari.perento[at]boklok.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

BoKlok on Skanskan ja IKEA:n yhdessä kehittämä konsepti, jossa yhdistyvät ympäristötehokkuus, hyvä asuminen ja kohtuulliset asumiskustannukset. Suomessa BoKlok on ottanut hyvin paikkansa pääkaupunkiseudulla, jossa jatkuva tarve kohtuuhintaiselle asumiselle kasvaa. BoKlok-koteja on valmistunut viime vuosina mm. Keravalle, Vantaalle, Espooseen ja Helsinkiin.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.