c

Opiskelijat sijoittivat Skanskan toiselle sijalle ihannetyönantajia selvittävässä tutkimuksessa

Lehdistötiedotteet 20.5.2021 8.30 CET

Skanska sijoittui jälleen toiselle sijalle rakennusalan yrityksistä Universumin opiskelijatutkimuksessa. Tekniikan alan työnantajien listalla Skanskan kokonaissijoitus oli 12.

Skanska menestyi hyvin Universumin opiskelijatutkimuksessa.

Tulokset käyvät ilmi Universumin opiskelijatutkimuksesta 2021, jossa tutkitaan opiskelijoiden näkemyksiä työnantajista ja työelämästä. Tutkimukseen osallistui marraskuun 2020 ja maaliskuun 2021 välillä noin 14 000 suomalaista opiskelijaa, joista vajaat 2800 opiskeli tekniikan alalla.

Tutkimuksen vastaajat arvostivat aiempaa enemmän ystävällistä työilmapiiriä, kunnioitusta työntekijöitä kohtaan, vakaata työsuhdetta ja kehittymistä tukevia esimiehiä. Myös työtehtävien monipuolisuutta, kilpailukykyistä palkkaa ja joustavia työolosuhteita pidettiin tärkeinä. Lisäksi 39 prosenttia opiskelijoista ilmoitti, että ei valitsisi työnantajaa, joka ei ole aktiivinen kestävän kehityksen saralla.

Skanska tunnetaan henkilöstön kehittymis- ja koulutusmahdollisuuksista

“On hienoa, että opiskelijat arvostavat Skanskalla tekemäämme työtä työelämän vastuulliseksi kehittämiseksi ja Skanska koetaan jo useana vuotena peräkkäin houkuttelevaksi työnantajaksi. Tarvitsemme arvoihimme sitoutuvia osaajia uransa eri vaiheilta, jotta voimme yhdessä rakentaa päämäärämme mukaisesti parempaa yhteiskuntaa. Myös Skanskan välittävä yrityskulttuuri perustuu vahvalle arvopohjalle. Tästä on luontevaa ponnistaa tekemisiin, kuten Skanskan vuoden 2045 hiilineutraaliustavoitteeseen tai vaikkapa työelämän reilujen pelisääntöjen ja välittämisen kulttuurin ulottamiseen työmaidemme lisäksi koko rakennusalalle”, kertoo Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär.

Tutkimusten tulokset vastaavat tehtyjä havaintoja Skanskalle hakeutuvien arvostamista ominaisuuksista. ”Tarjoamme vuosittain monipuolisia tehtäviä projekteillamme ja toimistoillamme ympäri Suomen, ja hankkeidemme myötä pääsee konkreettisesti vaikuttamaan rakennettuun ympäristöön. Meidät tunnetaan henkilöstön kehittymis- ja koulutusmahdollisuuksista, joilla tuemme jatkuvaa uuden oppimista”, sanoo henkilöstön kehityspäällikkö Iina Riikonen Skanskalta.

Tutkimuksessa annetuissa vastauksissa korostui samoja asioita kuin Skanskan henkilöstötutkimuksessa, johon skanskalaiset vastaavat vuosittain aktiivisesti.

“Skanskalaiset arvostavat arjen sujuvuutta helpottavia työaikajoustoja sekä laadukasta esimiestoimintaa. Aktiivinen osallistuminen työyhteisömme kehittämiseen kielii sitoutumisesta yhteisen välittävän kulttuurin edistämiseen ja toimintamme kehittämiseen”, jatkaa Jankola-Väntär.

Universum on kansainvälinen työnantajakuvaan erikoistunut tutkimus- ja konsultointiyritys, joka tutkii yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoiden sekä korkeakoulutettujen ammattilaisten työelämänäkemyksiä ja työnantajapreferenssejä.

Lisätietoja:

Skanska Oy, henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär, puh. 040 543 2417, nina.jankola-vantar[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi