c

Skanskalta uusi kohde Härmälänrantaan täydentämään rantakorttelia

Lehdistötiedotteet 19.5.2021 8.00 CET

Skanska aloittaa uuden kohteen ennakkomarkkinoinnin Tampereen Härmälänrannassa. Rantarivistöön sijoittuvan As. Oy Tampereen Härmälänrannan Fransin asunnoista avautuvat näkymät Pyhäjärvelle. Kuusikerroksiseen kerrostaloon tulee asuntoja yhteensä 29 kappaletta, ja suurin osa niistä on kaksioita tai kolmioita.

Härmälänrannan Fransista avautuvat näkymät Pyhäjärvelle.

Konttilukinkatu 23 -osoitteeseen rakennettavan Tampereen Härmälänrannan Fransin julkisivuun on valittu tumma tiiliverhoilu, joka kunnioittaa alueen teollisuushistoriaa. Julkisivun linjakkuutta korostavat sisäänvedetyt parvekelinjat, ja sisäpiha jää sitä kehystävien talojen suojaan. Piha on suunniteltu viihtyisäksi ja toimivaksi kaiken ikäisille, ja sieltä löytyvät muun muassa oleskelualue puulaitureineen ja leikkipaikka. Sisäpihan polkupyöräkatoksissa on viherkatto, ja lisää säilytystilaa sekä pesu- ja huoltopiste menopeleille löytyy myös kohteen kellarikerroksesta.

”Tampereen Härmälänrannan Fransiin teollisuushenkeä on tuotu hienovaraisesti myös kotien sisätiloihin. Esimerkiksi parvekkeiden tiilipintaiset nurkkapilarit näkyvät olohuoneiden pohjoissivun ikkunoista. Avarat ja valoisat sisätilat, laadukas keittiö, kylpyhuoneen erillinen kodinhoitotila, lattialämmitys ja viilennys tuovat iloa asumiseen. Lisäksi oman kodin pohjaratkaisuihin voi vaikuttaa, esimerkiksi kaksioissa voi valita joko vaatehuoneen tai -kaapit. Arkea helpottamaan rappuun tuodaan myös Postin pakettiautomaatti”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Ympäristövastuullisuus on huomioitu uuden kohteen rakennusprosessissa projektin suunnittelusta alkaen, ja Tampereen Härmälänrannan Fransille tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Katolle asennettavat aurinkopaneelit kattavat osan yhtiön yhteisestä sähköstä, ja autopaikoilla on sähköauton latausmahdollisuus. RTS-luokituksen mukaisesti kohteessa huomioidaan tarkasti myös kosteudenhallinta, mikä tarkoittaa esimerkiksi kaikkien sisätiloihin tulevien materiaalien varastointia säältä suojattuna ja kuivumista vaativien materiaalien olosuhdemittauksia. Lisäksi Tampereen Härmälänrannan Fransin tavanomaista suuremmat ikkunat lisäävät luonnonvalon määrää asunnoissa.

Härmälänrannan lähipalvelut ovat lisääntyneet kehittyvän alueen mukana, ja esimerkiksi alueen ensimmäinen päiväkoti avautuu syksyllä 2021. Läheltä löytyvät myös muun muassa päivittäistavarakauppa, ravintola ja kukkakauppa. Viereisestä Partolan kaupunginosasta on saatavilla laajat palvelut, ruokaostoksista rautakauppaan ja lemmikintarvikkeisiin saakka.

”Luonnonläheinen Härmälänranta jatkaa edelleen kehittymistään, ja kaunis järvimiljöö on houkutellut uusia asukkaita alueelle. Sijainti on myös kulkuyhteyksien kannalta hyvä, ja paranee myös tulevaisuudessa Seuturatikan myötä. Skanskan kohteiden myynti on ollut vilkasta, ja odotamme myös upealla paikalla rantarivistössä sijaitsevan Tampereen Härmälänrannan Fransin olevan yhtä suosittu”, Kuosma jatkaa.

Kesällä 2023 valmistuva Tampereen Härmälänrannan Frans tulee teollisuushenkiseen kortteliin, jonka eläväinen yleisilme muodostuu asuintalojen korkeuserojen, erilaisten pintamateriaalien sekä värien ansiosta sopien kauniisti järviluontoon. Yhteisöllisessä Härmälänrannassa parhaillaan myynnissä ovat myös Tampereen Härmälänrannan Tiira, Tampereen Härmälänrannan Rollikka ja Tampereen Härmälänrannan Ratikka. Lisäksi myöhemmin tänä vuonna käynnistyy myös Tampereen Härmälänrannan Uno.     

Lisätietoja: 

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi