c

Skanska ja SATO sopivat maakaupoista – Kolme uutta kohdetta Oulunkylään

Lehdistötiedotteet 29.4.2021 8.00 CET

Skanska ja SATO ovat sopineet maakaupoista Helsingin Oulunkylässä, Kruunuvuorenrannassa ja Pasilassa. Kauppojen myötä Skanska toteuttaa Oulunkylään kolme uutta Skanska Kotien kohdetta, ja SATO rakennuttaa uusia vuokra-asuntoja Kruunuvuorenrantaan ja Pasilaan.

Alustava havainnekuva Oulunkylään tulevasta As. Oy Helsingin Liekistä, jonka ennakkomarkkinointi alkaa toukokuussa. Kuva: Kanttia2

Skanskan Oulunkylään tulevat kohteet sijaitsevat osoitteessa Maaherrantie 34, eli aivan Oulunkylän aseman ja palveluiden äärellä. Lisäksi Raide-Jokeri kulkee valmistuessaan korttelin lähellä. Ensimmäisen asuntokohteen As. Oy Helsingin Liekin ennakkomarkkinointi käynnistyy toukokuun 2021 lopulla, ja alustavan suunnitelman mukaan rakentaminen alkaa tämän vuoden syksyllä.

Perinteikäs Oulunkylä on edelleen kehittyvä ja monipuolinen kaupunginosa. Skanska myös rakentaa parhaillaan SATOlle vuokra-asuntoja samalla alueella.

”Olen tyytyväinen, että löysimme SATOn kanssa kumpaakin osapuolta hyödyttävän ratkaisun. Oulunkylä on asuntorakentamiselle loistava sijainti erityisesti sen kattavien liikenneyhteyksien, palveluiden sekä ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksien vuoksi”, kertoo aluejohtaja Juhani Aspara Skanska Kodeilta.

SATO suunnittelee Kruunuvuorenrannan kohteeseen noin 170 vuokra-asunnon kokonaisuutta, jonka rakentaminen alkaa alustavan arvion mukaan keväällä 2022. Kruunuvuorenrannan aluekehityksessä on huomioitu eri asumismuotojen toteutuminen, mikä myös nopeuttaa alueen valmistumista. Pasilan kohteen suunnittelu alkaa vuonna 2022 ja toteutus ajoittuu vuosille 2023–2024.

”Vuokra-asunnoille erinomaisten liikenneyhteyksien ja palvelujen lähellä on kysyntää. Isona vuokranantajana kannamme vastuuta kaupunkien kehittymisestä ja asumisen ympäristövaikutuksista. Rakennutamme asuntoja pääsääntöisesti valmiiseen kaupunkiympäristöön ja hyvien kulkuyhteyksien varrelle, ja huomioimme asuinrakennusten suunnittelussa vastuullisuusohjelmamme mukaisesti energiatehokkaat ja vuosikymmeniä kestävät rakennusratkaisut”, sanoo liiketoimintajohtaja Arto Aalto SATOlta.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 040 073 6718 juhani.aspara[at]skanska.fi

SATO, liiketoimintajohtaja, investoinnit Arto Aalto, puh. 040 513 0702. arto.aalto[at]sato.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.