c

16-kerroksinen Plaanatorni uudistaa Oulun kaupunkikuvaa ja vastaa asunto-ostajien kasvaviin odotuksiin

Lehdistötiedotteet 20.4.2021 7.00 CET

Oulun ydinkeskustaan Vaaranpuiston viereen nouseva 16-kerroksinen Plaanatorni tarjoaa oululaisille korkealaatuista keskusta-asumista, joka vastaa pitkälle tulevaisuuden asumisen tarpeisiin. Kohteen ennakkomarkkinointi alkaa huhtikuussa 2021.

Oulun ydinkeskustaan tuleva 16-kerroksinen Plaanatorni on ensimmäinen kahdesta omalle tontille rakennettavasta asuinkerrostalosta.

Veistokselliseen Plaanatorniin tulee yhteensä 94 asuntoa aina yksiöistä ylimmän kerroksen hulppeaan, lähes 200 neliön ja viiden huoneen kulma-asuntoon. Keskeisen sijainnin ja ainutlaatuisten näkymien lisäksi asumisen laadukkuus rakentuu huolella suunnitelluista yksityiskohdista ja energiatehokkaista ratkaisuista.

16-kerroksinen Plaanatorni on ensimmäinen kahdesta omalle tontille rakennettavasta asuinkerrostalosta. Pihapiiriin rakennetaan myöhemmin myös 13-kerroksinen Plaanavahti. Rakentamisen on ennakoitu aloitettavan kesäkuussa 2021. Arvioitu valmistumisaika on kesäkuussa 2023.

”Plaanatorni kilpailee ensisijaisesti asumisen laadukkuudella. Pohjaratkaisujen toimivuuden ja tilojen väljyyden huomaa heti sisään kävellessä. Lattiaan asti laskeutuvista ikkunoista tulvii merkittävästi tavallista enemmän valoa, mikä lisää asumisviihtyvyyttä”, kertoo pääarkkitehti Pave Mikkonen PAVE Arkkitehdit Oy:stä.

”Suunnittelussa on otettu huomioon myös paikan keskeisyys siten, että kaikki talon yksityiset tilat sijaitsevat omassa rauhassaan kaupungin vilskeen yläpuolella. Katutasolta noustaan näyttäviä portaita pitkin kolmannessa kerroksessa sijaitsevalle yksityiselle sisäpihalle, ja kivijalkaan sijoittuu asukkaiden arkea palvelevaa liiketoimintaa”, Mikkonen jatkaa.

Plaanatorni sijaitsee nimensä mukaisesti Plaanaojan varrella, vehreiden keskustapuistojen ja palveluiden keskellä. Talosta tulee valmistuessaan Oulun keskustan uusi maamerkki ja kaupunkikulttuurin elävöittäjä. Nimensä talo sai kaupunkilaisten ehdotusten pohjalta Skanskan järjestämässä nimikilpailussa.

”Kodin merkitys on muuttunut ja vahvistunut, ja uusien asuntojen on vastattava tähän tarpeeseen. Myös asunto-ostajien odotukset sujuvalta ja huolettomalta arjelta ovat kasvaneet. Rakentamisen laadun ja ratkaisujen on tuettava yhä paremmin asukkaiden tavoitteita. Plaanatornissa nämä tarpeet yhdistyvät – tiivis, energiatehokas ja laadukas suunnittelu ja rakentaminen nivoutuvat sujuvaa keskusta-asumista, kestävää elämäntapaa ja parempaa huomista arvostavien kuluttajien vaatimuksiin”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Talon jokaisessa kodissa on lasitettu, yksityinen parveke tai moderni ranskalainen parveke, ja kaikissa kulmahuoneistoissa koko asunnon reunaa kiertävä kulmaparveke. Parvekkeiden kaiteita kiertävät led-valot lisäävät asukkaiden yksityisyyden tunnetta. Rakennuksen katolle tulevien aurinkopaneelien tuottama sähköenergia käytetään rakennuksen yhteisten tilojen sähkönkulutukseen.

Pihakannen alle autohalliin tulee 98 autopaikkaa, joilla kaikilla on varaus lisätyönä tilattavalle sähköauton latauslaitteelle. Ympärivuotisen pyöräilykaupungin pyöräilijöitä palvelevat suuret pyörävarastot ja käytännölliset pyöränpesupisteet. Polkupyöräpaikkoja on yhteensä 220.

Plaanatornille haetaan Oulun ensimmäisten kerrostalokohteiden joukossa RTS-ympäristöluokitusta. Suomen olosuhteisiin kehitetty luokitus varmistaa muun muassa energiatehokkuuden, kosteuden hallinnan ja sisäilman laadun vaatimusten toteutumisen viranomaistasoa tarkemmalla menettelyllä. RTS-ympäristöluokituksesta vastaa rakennus­alan puolueeton tutkimus- ja kehitysorganisaatio Rakennustietosäätiö.

Skanska on korkean rakentamisen edelläkävijä ja rakentanut jo aiemmin Ouluun kaupungin silhuettia muovaavan Puistovahdin sekä kauppakeskus Valkean päälle sijoittuvan Pajarinkulman.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.