c

Skanska toteuttaa 24-kerroksisen tornitalon Union Investmentin hallinnoimalle rahastolle Helsinkiin

Lehdistötiedotteet 16.3.2021 12.05 CET

Skanska ja Union Investment Real Estate ovat sopineet 216 korkeatasoisen vuokra-asunnon toteuttamisesta Helsingin Vuosaareen. Hankkeen kokonaisarvo on noin 74 miljoonaa euroa, josta Skanskan urakkasopimuksen arvo on noin 47 miljoonaa euroa.  

Hyperion rakentuu Vuosaareen hyvien yhteyksien ja palveluiden äärelle. Kuva: B&M Architecs.

Tornitalo rakentuu aivan Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen osoitteeseen Vuotie 47.  As. Oy Helsingin Hyperion -nimiseen yhtiöön tulee erikokoisia asuntoja, joissa jokaisessa on viherhuone ja korkeat ikkunat, jotka tuovat asuntoihin valoa. Asukkailla on käytössään upein näköaloin varustellut ylimmän kerroksen kolme saunaosastoa ja kerhotilaa sekä iso terassi.

Kohteen näyttävä arkkitehtuuri muodostuu muun muassa julkisivun sandwich-elementtien käsittelyllä kuparinsävyiseksi, mikä tuo rakennukselle metallimaisen hohdon. Viereiselle tontille rakentuvasta Delfiiniparkki-pysäköintihallista on varattu pysäköintipaikkoja asukkaille, ja halliin on suora yhteys kellarikerroksesta.

”Olen tyytyväinen, että pitkän kehitystyön tulos konkretisoituu ja rakentaminen pääsee alkamaan. Skanskan osuus Vuosaaren keskustan asuinkorttelista kattaa kaksi tornitaloa, joista Hyperion on ensimmäinen. Toisen tornitalon rakentaminen käynnistyy alustavan arvion mukaan myöhemmin tänä vuonna”, kertoo hankekehitysjohtaja Tuomas Vaarasalo Skanskalta.

Hyperionin suunnittelussa on huomioitu vahvasti ympäristönäkökulmat, ja kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Kohde on A-energialuokkaa, ja energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja ovat muun muassa katon ja julkisivun aurinkopaneelit sekä jäteveden lämmöntalteenotto.

”Haluamme kehittää asuinkiinteistöinvestoinneista vahvan pilarin portfolioomme toimistojen, hotellien, vähittäiskaupan ja logistiikan ohella. Hyperionilla on mahdollisuus toimia Pohjoismaissa roolimallina tuleville investoinneille erityisesti sen korkeiden vastuullisuusvaatimusten ja hyvän näkyvyyden ansiosta vahvalla markkina-alueella. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pystyimme varmistamaan tämän ensimmäisen suuren asuinkiinteistöinvestoinnin Pohjoismaissa meidän suurimmalle avoimelle kiinteistörahastollemme”, kertoo Head of Investment Management Europe Martin Schellein Union Investment Real Estatelta.    

Hyperionin rakentaminen käynnistyy heti maaliskuussa, ja sen odotetaan valmistuvan kesällä 2023. 

Vuosaari kehittyy edelleen, ja sen keskustan alueelle rakennetaan parhaillaan useita asuinkohteita eri yritysten toimesta. Hyvien liikenneyhteyksien ja viereisten palveluiden lisäksi lähistöllä on loistavat puitteet ulkoiluun luonnossa.

As. Oy Helsingin Hyperion on Union Investment Real Estaten hallinnoiman Unilmmo: Deutschland -rahaston ensimmäinen asuntokohde Pohjoismaissa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehitysjohtaja Tuomas Vaarasalo, puh. 040 731 6885, tuomas.vaarasalo[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Union Investment Real Estate GmbH, Head of Real Estate Marketing, Communications Fabian Hellbusch, puh. +49 40 34919 4160, fabian.hellbusch[at]union-investment.de

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.