c

Skanska uudistaa CapManin kiinteistörahaston omistamat Kansakoulukatu 3:n toimitilat uudeksi innovaatiokeskukseksi

Lehdistötiedotteet 23.2.2021 8.00 CET

Skanska ja CapMan Real Estate ovat sopineet Helsingin Kampissa sijaitsevan vanhan kiinteistön peruskorjauksesta ja uudistuksesta. Tilojen perusteellinen uudistus kattaa rakennusteknisten töiden lisäksi myös talotekniikan.  

Havainnekuva KOO3:n ullakkokerroksesta. Kuva: CapMan Real Estate

Kohteen toimisto-osan huonetilat peruskorjataan ja talotekniikkajärjestelmät uusitaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Rakennuksen suojeltu punatiilinen julkisivu säilyy ennallaan, mutta kylmä ullakkotila muutetaan loft-henkiseksi toimistotilaksi. Samalla kohteeseen saadaan lisättyä kaksi uutta hissiä, joita varten rakennetaan betonirakenteinen hissikuilu. Kaikkiaan uudistettavaa kerrosalaa on noin 8100 neliömetriä, ja kohteelle tavoitellaan kultatason LEED®-ympäristöluokitusta.

”Tämä mielenkiintoinen pitkän historian omaava kohde uudistuu täysin, mutta kuitenkin rakennuksen henkeä kunnioittaen. Samalla tuomme sen toiminnallisuudet ja ympäristötehokkuuden uudelle tasolle. Olen iloinen, että osaavat ammattilaisemme pääsevät jälleen näyttämään taitonsa tässä monipuolisessa kohteessa”, sanoo aluejohtaja Jussi Sainomaa Skanskalta. 

Valmistuessaan keväällä 2022 uudet tilat toimivat innovaatiokeskuksena, joka kantaa nimeä KOO3. Kohteessa on vuokralla pidempiaikaista toimitilaa yrityksille, mutta pohja- ja kellarikerrosten coworking-tilaa voi hyödyntää myös joustavammin tarpeiden mukaan.

”Tavoitteenamme on luoda Helsingin keskustaan tulevaisuuden toimistotalo, joka tarjoaa modernien ja joustavien tilojen lisäksi laajan kattauksen palveluita käyttäjilleen. KOO3:n tilat mahdollistavat erityyppiset työskentelymallit, ja niitä voidaan tarvittaessa myös muokata asiakkaidemme toiveiden perusteella”, kertoo Asset Manager Charlotta Monto CapManilta.

Alun perin vuonna 1931 valmistuneella rakennuksella on pitkä historia, ja se on toiminut aiemmin toimitilojen lisäksi muun muassa opetuskäytössä ja näyttelytilana. Ennen rakennuksen siirtymistä CapManin rahaston omistukseen siellä työskenteli Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jussi Sainomaa, puh. 040 356 0956, jussi.sainomaa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

CapMan Real Estate Oy, Asset Manager Charlotta Monto, puh. 040 567 8710, charlotta.monto[at]capman.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa