c

Helsingin Telakkarannan viimeinen asuntokohde täydentää uuden asuinalueen

Lehdistötiedotteet 28.1.2021 11.00 CET

Helsingin Telakkarannan kehitys etenee, ja ainutlaatuiselle paikalle tulevan alueen viimeisen kohteen ennakkomarkkinointi on käynnistynyt. Kohteen valmistuessa historiallinen telakkamiljöö on uudistunut luontevaksi osaksi Helsingin kantakaupunkia.

As. Oy Helsingin Telakkarannan Knot

Aivan meren äärelle rakentuva As. Oy Helsingin Knot -niminen kohde muodostuu kolmesta eri korkuisesta osasta, joista pienimmässä on kolme kerrosta ja korkeimmassa 12 kerrosta. Arkkitehtonisesti mielenkiintoisen rakennuksen julkisivu mukailee alueelle tyypillistä punatiilistä tyyliä harjakattoineen. Knotissa on yhteensä 97 asuntoja, ja niiden koot vaihtelevat 25 neliön yksiöistä 175 neliön kaksikerroksiseen viisiöön. Asunnoista suurimmassa osassa näkymät avautuvat merelle, ja rakennuksen kahden korkeimman osan ylimmät asunnot ulottuvat ullakolle. Knot valmistuu alustavan arvion mukaan vuonna 2024.

”Knotin huolellisesti suunnitellut yksityiskohdat varmistavat kodin toimivuuden, vastaavat nykyajan asumisen tarpeisiin ja tuovat asumiseen mukavuutta. Olemme panostaneet myös laadukkaisiin ja kestäviin materiaalivalintoihin, jotka huokuvat ajattomuutta. Asuntojen noin 2,9 metrin huonekorkeus, suuret ikkunat upeine näkymineen, kaikissa asunnoissa olevat parvekkeet tai viherhuoneet ja erityyppiset pohjaratkaisut sopivat vaativaankin makuun”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Knotille tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta, mikä näkyy muun muassa energiatehokkuutta ja asumismukavuutta lisäävinä ratkaisuina. Kohteeseen asennetaan aurinkopaneelit, ja asunnoissa on lattialämmitys sekä huoneistokohtainen viilennys kaukojäähdytyksen kautta. Pyöräilyn ja muun arjen liikunnan mielekkyyttä edistävät säilytystilat pesu- ja huoltopisteineen.

”Telakkaranta uutena merellisenä kantakaupungin asuinalueena ja sen aiemmat asuinkohteet ovat kiinnostaneet todella paljon. Odotammekin Knotin olevan yhtä suosittu. On ollut upeaa olla mukana kehittämässä Helsingin kaupunkialuetta ensisijaisesti asumiseen sekä avata myös merenranta elämiseen. Näin ainutlaatuista, merkityksellistä ja historiallista aluetta tulee harvoin vastaan”, Kuosma jatkaa.

Laadukkaat asumisen palvelut helpottavat arkea

Telakkarannan kodeissa asumisen laatua lisäävät myös monipuoliset yhteistilat. Knotissa on erilaisiin käyttötarpeisiin sopiva asukastila sekä harrastetila, joka toimii esimerkiksi jooga- ja kuntoilutilana. Lisäksi asukkailla on käytössään esimerkiksi etätyöhön sopiva tila, pesula ja kuivaushuone. Yhteisten saunatilojen joukosta löytyy myös höyrysauna. Yhteistilat sisustetaan ja varustetaan monipuoliseen käyttöön sopiviksi, ja ne ovat osittain kaikkien Telakkarannan asukkaiden käytössä.  

Telakkarannassa palvelut tulevat lähelle asukkaita. Knotiin sijoitetaan neljä liiketilaa, joista kaksi avautuu merelle päin ja kaksi Telakkakadun suuntaan. Rantapromenadin varrelle on lisäksi tulossa liiketiloja kahvila- ja ravintolakäyttöön. Myös päivittäistavarakauppa, päiväkoti ja koulut ovat lähellä.

Alueelta on hyvät kulkuyhteydet moneen suuntaan ja esimerkiksi julkisen liikenteen yhteydet kulkevat lähes kotiovelta. Myös omalle autolle on mahdollista varata parkkihallipaikka, joka soveltuu myös tarvittaessa sähköauton lataukseen.

Historiallisen Telakkarannan kehitys lähti liikkeelle vuonna 2010 kansainvälisellä arkkitehtikilpailulla. Tanskalaisen Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S -arkkitehtitoimiston voittajatyön perusteella muodostui alueen asemakaava, ja Skanskan asuntokohteiden suunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.