c

Skanska jatkaa Härmälänrannan kehittämistä ja aloittaa uuden kohteen ennakkomarkkinoinnin

Lehdistötiedotteet 28.1.2021 8.00 CET

Skanska Kodit tuo Tampereen Härmälänrantaan uuden kohteen, joka viimeistelee rakenteilla olevan korttelin. As. Oy Tampereen Härmälänrannan Ratikka -nimisessä taloyhtiössä on 38 asuntoa yksiöistä kolmioihin uniikein pohjaratkaisuin.    

Havainnekuva As. Oy Tampereen Härmälänrannan Ratikasta

Tampereen Härmälänrannan Ratikka sijaitsee Niilo Härmälän kadulla kahden puistoalueen välissä, asuinalueen rauhaisalla reunapaikalla. Viisikerroksinen rakennus on korttelin viimeinen, ja asukkaiden muuttaessa myös kortteliympäristö on viimeistelty valmiiksi.

”Kodin merkitys on kasvanut monille viime aikoina, ja sen toiminnallisuuksiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Tämän kohteen suunnittelussa on lähdetty liikkeelle erityyppisistä asumisen tarpeista, ja esimerkiksi osaan asunnoista tuo joustoa mahdollisuus yhdistää ne naapurihuoneiston kanssa isommaksi kokonaisuudeksi. Lisätilaa tuo myös lasitettu parveke tai piha, sekä osassa huoneistoista myös kodinhoitosyvennys sekä erillinen wc-tila. Tampereen Härmälänrannan Ratikan asukkaille tuo energiaa myös sen vehreä puistomiljöö”, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma Skanska Kodeilta.

Tampereen Härmälänrannan Ratikalle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta, mikä näkyy muun muassa energiatehokkaina ratkaisuina. Kohteeseen asennettavat aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistön sähköstä, ja asukkaiden käyttöön varatuissa autopaikoissa on myös sähköauton latausmahdollisuus. Parkkipaikat on sijoitettu korttelipihan alle.   

Uudet asunnot sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien sekä arkea helpottavien palveluiden äärellä. Alueen asukkailla on käytössään myös yhteiskäyttöisiä autoja. Lisäksi suunnitteilla on Tampereen seudullisen raitiotien, eli tuttavallisemmin Seuturatikan, laajennus Härmälänrantaan, jolloin matka-aika keskustaan lyhenee entisestään. Alueella on myös loistavat puitteet monipuoliseen ulkoiluun ja liikuntaan.

Skanska rakentaa parhaillaan Härmälänrantaan myös kolmea muuta kohdetta, joista Tampereen Härmälänrannan Rollikka sijaitsee samassa korttelissa.  

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630, marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.