c

Kivenlahden metrotyömaalla todettu useita koronavirustartuntoja

Lehdistötiedotteet 25.1.2021 12.00 CET

Kivenlahden metrotyömaalla on todettu useilla henkilöillä koronavirustartuntoja. Tartuntaketjua selvitetään ja mahdollisesti altistuneet henkilöt on ohjattu omaehtoiseen karanteeniin, ja kaikki työmaalla työskennelleet on ohjattu hakeutumaan koronatesteihin. Viralliset karanteenipäätökset tekee tartuntatautiviranomainen.

Kivenlahden metrotyömaan työt on keskeytetty 25.–26.1.2021 tilanteen tarkemman selvittämisen takia ja varotoimena jatkotartuntojen ennaltaehkäisemiseksi.

Työmaan työt on nyt keskeytetty kahden päivän ajaksi 25.–26.1.2021 tilanteen tarkemman selvittämisen takia ja varotoimena jatkotartuntojen ennaltaehkäisemiseksi. Työmaalla tehdään mm. tehostettu siivous tauon aikana. Työskentelyä pyritään jatkamaan mahdollisuuksien mukaan keskiviikkona 27.1.2021.

Kivenlahden työmaalla on käytössä koronaturvallisuussuunnitelma ja -käytännöt. Valitettavasti varotoimenpiteistä huolimatta tartuntoja on kuitenkin ollut.

Koronaturvallisuussuunnitelman keskeiset asiat ovat mm. lähikontaktien välttäminen, joka tarkoittaa hyvän hygienian lisäksi mm. sitä, että töihintuloajat ja ruokailut on porrastettu ja tiloja sekä työskentelyryhmiä on jaettu pienempiin siten, että henkilöitä olisi samassa tilassa vain hyvin pieninä ryhminä kerrallaan.

”Työmaalla on toistaiseksi maskipakko. Korostamme jatkuvasti, että sairaana ei saa tulla töihin, ja jos on koronaan viittaavia oireita, tulee hakeutua heti koronatestiin”, kertoo Skanska Infra Oy:n aluejohtaja Pekka Räsänen.

Lisätiedot:

Skanska Infra Oy, aluejohtaja Pekka Räsänen, puh. 040 574 6582, pekka.rasanen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi