c

Skanska toteuttaa Original Sokos Hotel Ilveksen mittavan uudistuksen Tampereella

Lehdistötiedotteet 13.1.2021 7.00 CET

Skanska ja KOy Tampereen Ilveshotelli ovat allekirjoittaneet sopimuksen Original Sokos Hotel Ilveksen laajamittaisesta uudistuksesta Tampereella.

Original Sokos Hotel Ilveksen tunnelmassa tamperelaisuus ja sijainti Tammerkosken rannalla ikonisessa, koko Suomen tuntemassa punatiilisessä tehdasmiljöössä ovat vahvoina elementteinä mukana. Kuva: Sokotel Oy.

Tampereen sydämessä sijaitseva vuonna 1986 avautunut hotelli on jo suljettu uudistustöiden ajaksi. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Hotellin sisäosien rakennustyöt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.

”Alkuperäinen suunnitelma oli uudistaa hotellia vaiheittain sen ollessa auki asiakkaille. Sovimme kuitenkin vaihtoehtoisesta toteutustavasta, jossa hotelli suljetaan töiden ajaksi kokonaan ja uudistetaan kerralla. Tällä menetelmällä saamme aikaan säästöjä niin kokonaiskustannuksissa kuin aikataulussakin. Sisäpuoliset työt viedään läpi ensimmäisten 11 kuukauden aikana, jonka jälkeen viimeistelemme pihatyöt”, kertoo tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja Skanskasta.

Hotellikiinteistön omistaa työeläkevakuuttaja Keva, jonka sijoituskohteista Original Sokos Hotel Ilveksen kiinteistö on yksi pitkäaikaisimpia. ”Hankkeen avulla tuodaan Ilves nykyaikaan ja tulevaisuuteen. Vaikka rakennus uudistuukin lähes kauttaaltaan, sen alkuperäistä henkeä pyritään kuitenkin säilyttämään uudistuksessa”, kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius Kevasta sanoo.

Pääsuunnittelijana hankkeessa on Aihio Arkkitehdit Oy. Sisustussuunnittelun toteuttaa Vallila Interior ja ravintolat Visionary Design Partners Helsinki. Hotellin aulan suunnittelusta vastaa sisustussuunnittelutoimisto Rune&Berg.

Hotellitoiminnasta vastaa S-ryhmän hotelleja Suomen suurimmissa kaupungeissa, Tallinnassa ja Pietarissa operoiva Sokotel. ”Hotellin tunnelmassa tamperelaisuus ja sijainti Tammerkosken rannalla ikonisessa, koko Suomen tuntemassa punatiilisessä tehdasmiljöössä ovat vahvoina elementteinä mukana”, kertoo Original Sokos Hotel Ilveksen hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.  

Lähes kaikki menee uusiksi

Hankekokonaisuuteen kuuluu hotellihuoneiden ja käytävien saneeraus 3.–18. kerroksissa. Huoneita on yhteensä 336, ja ne kokevat täydellisen muodonmuutoksen: niissä uusitaan itse huoneiden pintamateriaalit, kylpyhuoneiden pinnat ja kalusteet, ikkunat ja parvekeovet sekä osa talotekniikasta. Lisäksi huoneiden jäähdytys ja lämmitys uudistetaan kokonaan, minkä lisäksi tehdään sähköjärjestelmien ja valaistuksen sekä automatiikan muutoksia vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Kiertotalouden hengessä Skanska etsii yhteistyössä kumppaninsa Netlet Oy:n kanssa mahdollisuuksia hyödyntää purkumateriaalia sekä mahdollisesti työn aikana ylijäävää rakennusmateriaalia uusiin käyttötarkoituksiin.

Uudistuksen käyvät läpi myös muun muassa aula, vastaanotto ja ballroomit, toisen ja viidennen kerroksen neuvottelutilat sekä hotellin ylimmässä eli 19. kerroksessa sijaitsevat saunaosasto ja maisemakabinetti. Kirsikkana kakun päällä pohjakerroksen ravintolamaailma muokataan uuteen uskoon. Hotellin pihakannen korjaus- ja muutostyöt valmistuvat viimeisenä, toukokuussa 2022.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja, puh. 040 865 0114, antti.palo-oja[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Sokotel Oy, hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää, Original Sokos Hotel Ilves, puh. 050 63 816, mikko.kankaanpaa[at]sok.fi

Keva, kiinteistövarallisuuspäällikkö Leeni Andersson, puh. 020 614 2237, leeni.andersson[at]keva.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.

Sokotel on SOK:n matkailu- ja ravintolaliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Vaasassa, Tallinnassa ja Pietarissa 18 Sokos Hotellia ja seitsemää Radisson Blu Hotellia.

Keva on julkisen alan työeläkevakuuttaja, joka vastaa kunta-alan eläkkeiden rahoittamisesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Keva omistaa 54 toimitilaa, mukaan lukien 8 hotellia kokonaan tai osittain sekä yli 3000 vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa.