c

Skanska rakentaa Elolle vuokra-asuntoja Tampereen Härmälänrantaan

Lehdistötiedotteet 11.1.2021 9.15 CET

Skanska ja Elo ovat sopineet 106 vuokra-asunnon rakentamisesta Tampereelle Härmälänrantaan. Kohteen rakentaminen aloitetaan keväällä 2021, ja se valmistuu elokuussa 2022.

Havainnekuva As. Oy Tampereen Siivekkeenkatu 3 -kohteesta. Kuva: Arkkitehtipalvelu

As. Oy Tampereen Siivekkeenkatu 3 -nimisessä kohteessa on 7 kerrosta, ja siihen tulee eri kokoisia asuntoja yksiöistä aina perheasuntoihin. Jokaisessa asunnossa on parveke tai ranskalainen parveke. Talon julkisivussa käytetään rappausta sekä maalattua betonia. Yhtiön asukkaille varatut pysäköintipaikat sijoittuvat läheiseen pysäköintihalliin, ja paikat soveltuvat myös sähköauton lataamiseen. Alueen asukkaiden käytössä on myös yhteiskäyttöautoja.

”Kohde rakennetaan Härmälänrannassa hienolle paikalle teollisuusalueesta urbaaniksi asuinympäristöksi kehittyneellä alueella Pyhäjärven läheisyyteen. Alueella on hyvät palvelut ja tulevina vuosina myös sen julkisen liikenteen yhteydet kehittyvät”, kertoo Elon projektinjohtaja Antti Pyötsiä.

”Olemme kehittäneet Härmälänrantaa pitkäjänteisesti Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan kanssa, ja alueen suunnittelua on ohjannut ajatus hyvä olon asumisesta. Lisäksi on pidetty tärkeänä, että alue on edelläkävijä ympäristötehokkaissa ratkaisuissa, mikä näkyy kohteiden suunnittelussa jo varhaisessa vaiheessa”, kertoo tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

Härmälänrannan on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan 2020-luvun puolivälin jälkeen. Alue tunnetaan kestävän kehityksen mukaisten periaatteidensa lisäksi muun muassa yhteisöllisyydestään ja hyvistä puitteista ulkoiluun ja liikuntaan.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Toni Tuomola, puh. 040 754 3045, toni.tuomola[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Elo, projektinjohtaja Antti Pyötsiä, puh. 040 040 7626

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.