c

Nokian hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi Skanska

Lehdistötiedotteet 5.1.2021 8.00 CET

Nokian kaupunki on valinnut Skanskan Nokian hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi. Skanskan vastuulla ovat sekä kohteen suunnittelu että rakentaminen. Urakka kattaa myös talotekniset asennukset.

Nokian hyvinvointikeskuksen tunnusmerkkinä on kattolyhty. Lyhty on valaistuna hyvinvointikeskuksen maamerkki, ja sen kautta saadaan luonnonvaloa rakennuksen pääaulaan. Kuva: Aihio Arkkitehdit Oy.

Osoitteeseen Maununkatu 16 rakentuvaan uudisrakennukseen tulee noin 10 500 bruttoneliömetriä yhteensä viiteen kerrokseen. Rakennus sijoittuu vanhan puretun Nokian terveyskeskuksen paikalle, ja sen energialuokka on A. Hankkeen suunnittelu aloitetaan heti vuoden 2021 alussa, ja rakentaminen myöhemmin keväällä.

”Hyvinvointikeskus on merkittävä nokialaisten peruspalvelujen tuottamisen edellytyksiä vahvistava ja tehostava rakennushanke Nokian keskustassa. Uutta hyvinvointikeskusta on valmisteltu huolellisesti ja sen toteuttamista varten on saatu sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa. On hienoa, että olemme päässeet sopimusvaiheeseen ja rakentaminen alkaa yhteistyössä kokeneen rakennusliikkeen kanssa”, Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela sanoo.

Rakennus sijaitsee ympäristössä, jossa on kolme vanhaa suojeltua sairaalarakennusta, mikä on huomioitu uuden hyvinvointikeskuksen ulkomuodossa. Rakennuksen tunnusmerkkinä on kattolyhty. Lyhty on valaistuna hyvinvointikeskuksen maamerkki, ja se tuo luonnonvaloa rakennuksen pääaulaan. Sisätiloissa hyödynnetään mahdollisimman paljon puumateriaalia, mikä tuo lämpimän tunnelman.

”Aloitamme hankkeen suunnitelmien kehittämisen vuoden alusta yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa. Tavoitteena on löytää ratkaisut, jotka tukevat uuden hyvinvointikeskuksen toiminnallisuuksia parhaiten. Suunnitteluprosessissa käymme keskustelua tiiviisti myös eri käyttäjäryhmien kanssa”, kertoo tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja Skanskalta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja, puh. 040 865 0114, antti.palo-oja[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Nokian kaupunki, tilapalvelujohtaja Jari Lehtonen, 040 7799 184, jari.lehtonen[at]nokiankaupunki.fi

Nokian kaupunki, rakennuttamispäällikkö Kirsi Maijala, 040 5927 825, kirsi.maijala[at]nokiankaupunki.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.