c

Skanska ostaa Pöllölaakson alueen ja kehittää alueelle asuntoja

Lehdistötiedotteet 21.12.2020 13.05 CET

Skanska ja NV Property Fund I ovat sopineet kaupasta, jolla Skanska ostaa niin kutsutun Pöllölaakson alueen Helsingin Pasilassa. Kyseessä on Skanskan historian suurin tontti-investointi Suomessa.

Skanska ostaa Pöllölaakson alueen ja kehittää alueelle asuntoja.

Alueelle on kaavoitettu yhteensä 43 100 kerrosneliömetriä asuntorakennusoikeutta. Pöllölaakso on tunnettu MTV3:n tyyssijana. Mediayhtiöllä on vuokrasopimus vuoteen 2023 asti, ja sen muutettua uusiin tiloihinsa alueen vanhat rakennuksen puretaan.

”Skanska haluaa tarjota asiakkailleen asuntoja hyviltä sijainneilta hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen ääreltä. Pöllölaaksossa nämä tavoitteet toteutuvat mitä mainioimmalla tavalla. Sijainniltaan se on poikkeuksellisen sopiva paikka asuntorakentamiselle: uusi raitiovaunun linjaus tulee kulkemaan aivan vierestä, ja yhteydet Pasilan asemalle ja Triplaan ovat erinomaiset. Myös Ilmalan asema on aivan lähellä, samoin Keskuspuiston ulkoilu- ja virkistysalue. Uskomme, että asunnot tulevat olemaan hyvin haluttuja”, sanoo aluejohtaja Juhani Aspara Skanska Kodeista.

Skanska suunnittelee alueelle arviolta kaiken kaikkiaan 600–700 asunnon kokonaisuutta. Alueen rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2023, ja alue valmistunee 2030-luvun alkupuolella.

NV Property Fund I:n sijoittajina ovat Nordea Henkivakuutus, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Valtion Eläkerahasto.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, aluejohtaja Juhani Aspara, puh. 0400 736 718, juhani.aspara[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.