c

Skanska rakentaa Cityconille vuokra-asuntoja kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen Espoossa

Lehdistötiedotteet 21.12.2020 8.00 CET

Skanska ja Citycon Oyj ovat sopineet 275 vuokra-asunnon rakentamisesta Espoossa sijaitsevan kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen. Urakkasopimuksen arvo on noin 38,9 miljoonaa euroa.

Havainnekuva tulevan kohteen sisäpihalta. Kuva: Citycon Oyj

Kauppakeskus Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennettava kohde käsittää neljä asuinrakennusta, joiden korkeus vaihtelee 4–15 kerroksen välillä. Rakennusten lämmityksessä hyödynnetään maalämpöä, ja katoille asennetaan aurinkopaneelit. Yhteiselle sisäpihalle muodostuu puistomainen oleskelualue. Pysäköintipaikat sijoittuvat rakennusten alla oleviin tiloihin, jotka toteutetaan osana kauppakeskuksen rakentamista.

”Valitsimme Skanskan saatujen tarjousten sekä kehitysvaiheen jälkeen yhteistyökumppaniksemme ja olemme vakuuttuneita siitä, että valitsemalla saman rakennusliikkeen sekä kauppakeskusosan että vuokra-asuntojen rakentajaksi pienennämme merkittävästi rakennusaikaisia riskejä ja varmistamme saman korkean laadun”, toteaa Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo.

Pääosin tiililaattapintainen julkisivu on yhteneväinen kauppakeskuksen ulkoisen ilmeen kanssa. Julkisivua elävöittävät muun muassa ylimpien kerrosten uritettu väribetoni sekä koko Lippulaivan hankekokonaisuudelle räätälöidyt perferoidut metallilevyt.

Kohteiden rakentaminen alkaa helmikuussa 2021, ja ne valmistuvat alkuvuodesta 2023.

Skanska rakentaa parhaillaan myös kauppakeskus Lippulaivaa, jonka on arvioitu valmistuvan keväällä 2022. Lippulaivan urakkaan sisältyy myös joitakin Espoonlahden metroasemaan liittyviä tiloja, kuten sisäänkäyntejä ja lippuauloja, sekä nyt rakennettavien asuintalojen alapuolelle tuleva lähiliikenteen bussiterminaali.

”Olen iloinen, että Lippulaivan lisäksi yhteistyömme Cityconin kanssa jatkuu myös asuinrakennusten parissa. Hyödynnämme tässä monipuolisessa kokonaisuudessa skanskalaisten osaamista laaja-alaisesti, aina suunnittelusta ja hankinnasta rakentamiseen saakka”, kertoo tulosyksikön johtaja Jorma Seppä Skanskalta.   

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Jorma Seppä, puh. 040 727 3771, jorma.seppa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Citycon Oyj, kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo, puh. 045 657 8990, risto.seppo[at]citycon.com

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa.