c

Skanska rakentaa asumisoikeusasuntoja Helsingin kaupungille Jätkäsaareen

Lehdistötiedotteet 10.12.2020 15.05 CET

Helsingin kaupungin Asuntotuotanto (ATT) ja Skanska ovat tänään 10.12. sopineet kolme kerrostaloa kattavan kokonaisuuden rakentamisesta Jätkäsaareen osoitteeseen Länsisatamankatu 39. Sopimuksen arvo on noin 33,9 miljoonaa euroa. Skanska vastaa kohteen rakentamisen lisäksi myös sen suunnittelusta ja taloteknisistä asennuksista.

Uusi kohde tulee kortteliin, jossa Skanska rakentaa parhaillaankin vuokra-asuntoja Helsingin kaupungille. Kuva: Arkkitehtiryhmä A6 Oy

Asumisoikeusasuntoja sisältävä Haso Atlantinkaari -niminen kohde rakentuu samaan kortteliin, jossa Skanska parhaillaan rakentaa vuokra-asuntoja Helsingin kaupungille. Nyt käynnistyvän hankkeen kerrostalot ovat 15-, 8- ja 6-kerroksisia, ja niihin tulee yhteensä 170 asuntoa. Rakentaminen alkaa heti sopimuksen allekirjoituksesta, ja kohde valmistuu syksyllä 2023.

”Haso Atlantinkaari on merkittävä lisäys Helsingin kaupungin tuottamassa kohtuuhintaisessa asuntotuotannossa. Ara-rahoitteinen, energiatehokas asumisoikeuskohde Jätkäsaaressa tuo monipuolisuutta alueen asuntojen hallintamuotojakaumaan Helsingin kaupungin tavoitteiden mukaisesti. Haso Atlantinkaari on toinen osa korttelikokonaisuudesta, jonka ensimmäinen osa on jo rakenteilla Skanska Talonrakennuksen kanssa”, kertoo uudistuotantoyksikön päällikkö Merja Rukko Helsingin kaupungilta.

Talot ovat A-energialuokkaa, ja katoille asennetaan aurinkopaneelit kattamaan osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. Korkeimpaan rakennukseen asennetaan lisäksi jäteveden lämmöntalteenottolaitteisto. Asukkailla on käytössään erilaisia yhteisiä tiloja, esimerkiksi korkeimman rakennuksen ylimpään kerrokseen tule kattoterassi, jossa voi oleskella ja kasvattaa kasveja viljelylaatikoissa. Samasta kerroksesta löytyvät myös yhteinen sauna ja kerhotila.

”Olen erittäin iloinen, että yhteistyömme Helsingin kaupungin Asuntotuotannon kanssa jatkuu tässä monipuolisessa korttelikokonaisuudessa uuden projektin osalta. Rakennamme tätä kohdetta osittain samaan aikaan jo aiemmin aloitetun projektin kanssa, ja arkkitehtuuri sekä rakenneratkaisut ovat samankaltaiset. Hyödynnämme myös tietomallintamista laajasti niin suunnittelun, hankinnan kuin työmaatoiminnan osalta”, kertoo tulosyksikön johtaja Jorma Seppä Skanskalta.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus, tulosyksikön johtaja Jorma Seppä, puh. 040 727 3771, jorma.seppa[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Helsingin kaupunki, Asuntotuotanto, Uudistuotantoyksikön päällikkö Merja Rukko, puh. 040 132 6848, merja.rukko[at]hel.fi