c

Jyväskylän Norolan alueen rakentaminen käynnistyy – Skanska toteuttaa TA-Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntoja

Lehdistötiedotteet 10.12.2020 8.00 CET

Skanska ja TA-Asumisoikeus Oy ovat sopineet asumisoikeusasuntojen toteuttamisesta Jyväskylän Palokkaan, Norolan uudelle kaava-alueelle. Rakentaminen käynnistyy joulukuussa 2020, ja kohde valmistuu kesällä 2022. 

Havainnekuva ensimmäisistä asuntokohteista. Kuva: Arkkitehtipalvelu

Hankkeessa rakennetaan kaksi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 97 asumisoikeusasuntoa. Rakennusten kerrosten määrä vaihtelee neljästä kuuteen, ja talojen väliin jäävälle alueelle tulee muun muassa leikkipaikka lapsille ja tilaa oleskeluun. Pysäköintipaikat toteutetaan korttelin viereiselle pysäköintitontille, ja niissä varaudutaan sähköautojen latausmahdollisuuteen.

Kohteen arkkitehtuurilla on haettu lämmintä ja maanläheistä ulkonäköä, joka istuu hyvin alueen ympäristöön. Harjakattoiset rakennukset ja niiden kattolyhdyt luovat oman, tunnistettavan ilmeen.

”Nykyisin ihmiset ovat hyvin tietoisia siitä, mitä asumiseltaan sekä asuinympäristöltään vaativat ja edellyttävät. Tämän kohteen suunnittelussa ja alueen kaavoituksessa on hyvin otettu huomioon ihmisten muuttuvia asumistarpeita. Näin alueesta tulee viihtyisä ja monipuolinen. Tämä hanke on luonteva jatkumo Skanskan kanssa jo aiemmin tehdylle hyvälle yhteistyölle. Hankkeena tämä täydentää hyvin TA:n Jyväskylän alueen asuntokantaa”, kertoo rakennuttaja- ja aluepäällikkö Markku Vartiainen TA-Asumisoikeus Oy:ltä.

”Pääsemme toteuttamaan tämän Norolan ensimmäisen rakennushankkeen pitkäaikaisen asiakkaamme kanssa. Alue kehittyy tulevien vuosien aikana paljon ympäröivää luontoa ja alueen historiaa kunnioittaen”, sanoo tulosyksikön johtaja Noora Sokero Skanskalta.  

Norolasta on lyhyt matka Palokan monipuolisten palveluiden äärelle, esimerkiksi päivittäistavarakauppa, kirjasto, koulu- ja liikuntakeskus ovat kävelymatkan päässä. Alueella sijaitsee tällä hetkellä käytöstä poistunut maatila, jonka vanha navettarakennus jää asukkaiden yhteiskäyttöön. Alueen metsä- ja niittyalue säilyy osittain.

Norolan aluetta on kehitetty yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja Arkkitehtipalvelun kanssa. Norolaan suunnitellut kerrostalot on sijoitettu alueen kaavassa kolmeen hevosenkenkää ilmentävään kortteliin, joilla jokaisella on oma leikki- ja oleskelualueensa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Noora Sokero, puh. 040 097 6904, noora.sokero[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

TA-Asumisoikeus Oy, rakennuttaja- ja aluepäällikkö Markku Vartiainen, puh. 044 773 5577, markku.vartiainen[at]ta.fi