c

Skanska toteuttamaan Espoon Kivenlahden metrokeskuksen ympäristön uudistusta

Lehdistötiedotteet 30.10.2020 8.00 CET

Skanska on allekirjoittanut sopimuksen Espoon kaupungin Kaupunkitekniikan keskuksen kanssa Kivenlahden metrokeskuksen asemaakaava-alueen uudistuksen toteuttamisesta. Länsimetron myötä alueella käynnistyy paljon myös muuta rakentamista, ja aseman seutua halutaan uudistaa kaupunkimaiseen suuntaan. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenneyhteyksiä metroasemalle sekä luoda lisää viihtyisää kaupunkitilaa.

Monipuolinen Kivenlahden urakka käynnistyy marraskuun alussa.

Urakkaan sisältyy Länsiväylälle rakennettavia uusia ajoratoja noin 600 metrin matkalta sekä ramppijärjestelyjen ja siltojen rakentamista. Merkittävä osa hanketta ovat kaksi Länsiväylän alittavaa kulkuväylää, Ruukinmäenportti ja Tschetschulininportti. Alueelle rakennetaan myös kävelykatuja sekä aukioita, ja pysäköintilaitoksen esirakentamistyöt alkavat. Lisäksi Espoonlahden rannalla sijaitsevaa Marinpuistoa uudistetaan muun muassa puistokäytävien ja valaistuksen osalta.

Rakentaminen alkaa marraskuun 2020 alussa, ja urakka valmistuu kesäkuussa 2022.

”Käynnistyvä urakka luo kehykset Kivenlahden metrokeskuksen ympäristön kehittymiselle. Alueelle on suunniteltu kaupallisia palveluita, toimitilaa, oppimisen tiloja, liikuntapalveluita ja asumista”, kertoo kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Espoon kaupungilta.

”Kohde on hyvin monipuolinen sekä vaativa infrarakentamisen kohde, ja pääsemme hyödyntämään laajasti organisaatiomme osaamista ja resursseja”, kertoo tulosyksikön johtaja Tero Pyssysalo Skanskalta.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy, tulosyksikön johtaja Tero Pyssysalo, puh. 040 842 4804, tero.pyssysalo[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Espoon kaupunki, kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska, puh. 050 383 3209, harri.tanska[at]espoo.fi