c

Skanskalainen maalaritiimi yleisön suosikki Laadun rakentaja 2020 -kilpailussa

Lehdistötiedotteet 21.10.2020 9.00 CET

Henna-Riikka Erolan vetämä neljän hengen maalaritiimi on äänestetty yleisön suosikiksi Laadun rakentaja 2020 -kilpailussa. Tiimi kahmi yleisöäänistä lähes puolet.

Tiimi vastaanotti kunniakirjat tiistaina 20.10.

Erolan johtamaan maalaritiimiin kuuluvat hänen lisäkseen Essi EerolaKirsi Laakko ja Saaramaria Hautakangas. Jo kolme vuotta yhdessä työskennellyt tiimi on saanut erityistä kiitosta asiakkailta, esimiehiltä ja kollegoilta monipuolisesta osaamisestaan sekä itseohjautuvasta ja tunnollisesta työskentelyotteestaan. Lahtelaisnelikon käsissä pysyvät muutkin työvälineet kuin vain telat ja pensselit, joten vahva ammattitaito monissa eri tehtävissä onkin yksi heidän vahvuuksistaan.

Tiimi ei ole ainoastaan yleisön ja asiakkaiden suosiossa, niin ikään Skanskan rakennuspäällikkö Ilkka Halinen hehkuttaa tehokasta, tunnollista ja itseohjautuvaa tiimiä. ”Kun olen kymmeniä vuosia toiminut tällä äijävaltaisella alalla, niin on aivan loistavaa nähdä upeita nuoria naisia, jotka tekevät todella hyvää laatua tuottavasti.”

”Laadun rakentaja -kilpailulla on tärkeä rooli toimialamme kehittämisessä. Kilpailu konkretisoi sen tosiasian, että viimekädessä laatu lähtee meistä jokaisesta itsestämme. Kun siihen lisätään nyt palkittujen henkilöiden toimintamalli, jossa korostuu motivaation ja yhteistyön merkitys sekä oman porukan sisällä että tilaajan ja muidenkin osapuolten kanssa, voimme luottaa siihen, että lopputulos on laadultaan paras mahdollinen. Tämä on omiaan lisäämään rakentamisen arvostusta niin ulkoisesti kuin sisäisestikin”, sanoo Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja Olli Nikula. Hänen kanssaan voittajia olivat valitsemassa Teemu Vehmaskoski Rakennuslehdestä ja Teppo Salmikivi Rakentamisen Laatu RALA ry:stä.

”Oli hienoa huomata, että laadun rakentamisen kriteereitä ei etsitä työsuunnitelmaan kirjatuista vaatimuksista, vaan priimaa tehdään ihan vain tekemisen ilosta”, toteaa kisan organisoinnista vastannut Jukka Pekkanen, joka toimii rakentamisen kehittämisestä vastaavana johtajana Rakennusteollisuus RT:llä.

Laadun rakentaja 2020 -kilpailun jaetulle ensimmäiselle sijaille nousivat kuopiolainen kirvesmies Jani Hartikainen ja lappeenrantalainen Pekka Ruokonen. Lue lisää kilpailusta ja voittajista RT:n sivuilta.

Lisätietoja:

Rakennusteollisuus RT ry, johtaja Jukka Pekkanen, puh. 050 527 6966, jukka.pekkanen[at]rakennusteollisuus.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi