c

Auratum Asunnot rakennuttaa uusia koteja Turun keskustaan

Lehdistötiedotteet 6.10.2020 9.00 CET

Skanska ja Auratum Asunnot Turku ovat sopineet Turun keskustaan uuden, kahden asuinkerrostalon kokonaisuuden rakentamisesta. Asunto Oy Universum käsittää 8- ja 4-kerroksiset asuinkerrostalot, autohallin ja talojen väliin sijoittuvan piha-alueen. Talotekniikan toimittaa Are, ja kohteen on suunnitellut Sigge Arkkitehdit Oy.

Havainnekuva Asunto Oy Universumista. Kuva: Arkkitehdit Sigge Oy

”Asunto Oy Universumin keskeinen sijainti Yliopistonkadun ja Nahkurinkadun väliin rajoittuvalla tontilla on herättänyt kiinnostusta jo ennakkoon”, toteaa toimitusjohtaja Petri Reunanen Auratumista. ”Uudet, laadukkaasti varustellut asunnot ja keskustan monipuoliset palvelut kiinnostavat yhä useampia”, hän jatkaa.

”On hienoa päästä rakentamaan uutta kohdetta Auratum Asunnoille ja jatkaa yhteistyötämme. Parhaillaankin meillä on yhteinen mittava asuntohanke myös Helsingin Töölössä. Asunto Oy Universumin rakentaminen aloitetaan välittömästi, ja se valmistuu kesällä 2022”, kertoo tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen Skanskalta.

Universumin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asuntojen energiatehokkuuteen, sisäolosuhteiden miellyttävyyteen sekä käytettävien materiaalien laatuun. Asunnot sisältävät muun muassa huoneistokohtaisen viilennyksen.

Lisätietoja:

Auratum Asunnot, toimitusjohtaja Petri Reunanen, puh.  040 511 0106, petri.reunanen[at]auratum.com

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Vesa Hintukainen, puh. 040 518 8777, vesa.hintukainen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestinnän asiantuntija Pilvimaari Heikkinen, puh. 040 519 4787, pilvimaari.heikkinen[at]skanska.fi

Are, Aluejohtaja Vesa Sahonen, puh. 040 524 6952

Auratum Asunnot luo mahdollisuuksia korkealuokkaiseen asumiseen rakennuttamalla uusia ja uudistamalla vanhoja arvokiinteistöjä nykyaikaan. Hankkeet sijaitsevat keskeisillä ja arvostetuilla paikoilla ja luovat valmistuessaan uutta standardia laatuasumiseen. Turussa Auratum Asuntojen hankkeita on Turussa Kupittaan alueella ja ydinkeskustassa, sekä Helsingissä Lauttasaaressa, Kaartinkaupungissa, Tähtitorninmäellä, Munkkiniemessä ja Taka-Töölössä. auratumasunnot.fi

Are Oy on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet. Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 800 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. are.fi.