c

Ylivieskan kouluhankkeet harjakorkeudessa

Lehdistötiedotteet 9.9.2020 8.15 CET

Ylivieskassa rakenteilla olevat kaksi koulua, Taanilan koulu ja Jokirannan koulu, ovat saavuttaneet harjakorkeuden. Ylivieskan kaupungin, Skanskan ja Caverionin yhteishankkeena toteutetaan lapsille ja nuorille terveelliset ja turvalliset työskentelytilat sekä kuntalaisten käyttöön harrastus- ja urheilutiloja.

Ilmakuva Jokirannan koulun työmaasta

Koronaepidemian vuoksi kouluhankkeen harjannostajaistilaisuutta ei voitu viettää perinteisellä tavalla. Hankkeen osapuolet Skanska, Caverion ja Ylivieskan kaupunki työstivät kuitenkin yhteistyössä videotervehdyksen, jonka välityksellä rakennustyömaiden kuulumisia pääsevät näkemään kaikki kiinnostuneet.

”Haluamme kiittää tähänastisesta työstä kaikkia rakennushankkeessa mukana olevia tahoja: Skanskaa, Caverionia, viranhaltijoita, työntekijöitä ja ennen kaikkea rohkeita päättäjiä, jotka päättivät investoida kaupungin kaikkien aikojen suurimpaan rakennushankkeeseen”, sanoo Ylivieskan kaupungin kaupunginjohtaja Maria Sorvisto.

Työpäällikkö Teemu Södö Skanskalta kertoo videolla, miten kosteudenhallinta ja hyvä sisäilma on huomioitu hankkeiden alusta alkaen. Rakentamisen aikana kosteudenhallintaa on toteutettu mm. sääsuojauksella ja tunnistimilla, jotka aistivat betonin kuivumisastetta reaaliajassa.

Koulujen rakennustyöt jatkuvat aikataulun mukaisesti. Taanilan koululla on seuraavana vuorossa muun muassa piharakennusten runkotöitä ja pihan tasoitustöitä. Jokirannalla rakennetaan seuraavaksi esimerkiksi Kädentaitotalon ja uudisrakennuksen väliosa.

Jokirantaan rakennettava uusi yläkoulu korvaa vanhan koulurakennuksen, ja Taanilan koulu on täysin uusi. Koulut valmistuvat ja otetaan käyttöön syyslukukaudeksi 2021. Taanilan yhtenäiskoulun koko on yli 7 000 ja Jokirannan yläkoulun yli 6 000 bruttoneliömetriä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Teemu Södö, puh. 050 368 3532, teemu.sodo[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi