c

Jätä jälkesi Oulun historiaan – Skanska kutsuu mukaan nimikilpailuun

Lehdistötiedotteet 3.9.2020 9.00 CET

Skanska järjestää nimikilpailun uudelle keskeiselle asuinhankkeelle, joka rakentuu lähivuosina Oulun ydinkeskustaan. Kaikki halukkaat voivat nyt ehdottaa uutta nimeä ja kertoa perustelunsa nimiehdotuksilleen.

Oulun parhaalle paikalle rakentuvat tornitalot edustavat kansainvälisesti korkeatasoista ja vetovoimaista kaupunkirakentamista.

Oulun parhaimmalle paikalle Pakkahuoneenkadun ja Vaarankadun kulmaukseen, puiston äärelle aivan kauppakeskus Valkean viereen, on suunnitteilla ainutlaatuisia uusia kaupunkikoteja. Vaaranpuiston viereiseen kortteliin nousee 16- ja 13-kerroksiset näyttävät tornitalot, jotka edustavat laadukasta, nykyaikaista ja ympäristötehokasta kaupunkiasumista. Rakentamisen on tarkoitus käynnistyä keväällä 2021. Asuntoja tulee yhteensä noin 200.

Kaupunkilaiset tuntevat paikkakuntansa parhaiten, ja vakiintuneet paikannimet syntyvät ihmisten suussa. Nyt kaikilla on mahdollisuus jättää jälkensä Oulun historiaan. Haussa on nimi, joka sopii uuden kohteen henkeen ja tunnelmaan ja istuu paikalliseen nimiperinteeseen.

Kohde rakentuu paikalle, jossa on sijainnut aiemmin liikerakennus, jossa toimi vuosina 1960–1988 Centrum-tavaratalo, sittemmin Rintamäen urheiluliike.

”Tämä kohde on herättänyt paljon kiinnostusta oululaisten asunnonostajien keskuudessa, sillä korttelin sijainti on niin keskeinen. Uskoisin, että myös nimikilpailu saa oululaiset innostumaan”, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja ja raadin puheenjohtaja Mikko Herva.

”Korkean asumisen kulttuuri on vielä nuorta Suomessa, mutta se kiinnostaa asumismuotona yhä useampia. Tornitalossa saa asua keskustan ytimessä omassa rauhassa ja nauttia ylellisestä tunnelmasta asuinkerroksesta riippumatta. Syvyyttä koteihin tuovat maisemataulujen lailla toimivat ikkunat, joiden näkymät muuttuvat vuodenaikojen mukaisesti. Lisäksi tornitalossa, jos missä, toteutuu ympäristöarvot. Tässäkin kohteessa tulemme tavoittelemaan RTS-ympäristöluokitusta”, kertoo Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Kokoansa merkittävämpi rakennus oululaisille

Alueen kehittäjälle ja rakentajalle Skanskalle on tärkeää kehittää uudistuvaa kaupunginosaa yhdessä paikallisten kanssa. Yhteistyössä syntyy myös hyvä ja tunnistettava nimi, joka kuvastaa asuinalueen identiteettiä ja luonnetta.

”Olen tyytyväinen, että tonttia kehittää juuri Skanska, jolla on kokemusta korkeasta rakentamisesta. Myös arkkitehdin valinta ilahdutti, sillä paikalle nousee nyt jotain omaperäistä ja näyttävää. Oulun kaupunkikuva kehittyy vihdoin sellaiseen suuntaan, joka palvelee paikallisten tarpeita ja toimii toivottavasti piristysruiskeena myös muille tekijöille”, sanoo tontin myyjä, Smile-Invest Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laitila.

”Tornitalot ovat ensimmäisiä laatuaan uuden, kansainvälisesti korkeatasoisen kaupunkikuvan ja vetovoimaisen keskustan rakentamisessa. Kohde on kaupunkikulttuurisesti tärkeä ja kokoansa merkittävämpi rakennus Oulun keskustan kehittymisessä”, toteaa arkkitehti, SAFA Pave Mikkonen PAVE Arkkitehdit Oy:stä.

Kaikki halukkaat voivat ehdottaa uutta nimeä ja kertoa perustelunsa nimiehdotuksilleen. Nimikilpailuun voi osallistua tällä lomakkeella, joka löytyy Skanskan nettisivuilta. Kilpailu alkaa 3.9.2020 ja on avoinna 21.9.2020 klo 16 asti.  

Kilpailun raatiin kuuluvat Skanska Kodeilta aluejohtaja Mikko Herva sekä myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, arkkitehti, SAFA Pave Mikkonen sekä Smile-Invest Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laitila.

Nimen valinta tehdään lokakuussa 2020. Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan viisi noin 100 euron arvoista sisustuslahjakorttia.

Lisätietoja: 

Skanska Kodit, aluejohtaja Mikko Herva, puh. 040 558 6580, mikko.herva[at]skanska.fi

Skanska Kodit, myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma, puh. 040 844 8630 marja.kuosma[at]skanska.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2019 lopussa 2 179 henkilöä Suomessa. 

Lue lisää Skanskan tulevista hankkeista Oulussa

Lue lisää RTS-ympäristöluokituksesta